Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lekki profil wydajności co oznacza

(Temat utworzony: 10-02-2023 05:26 PM)
5576 Wyświetlenia
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje

Witam, rozjaśni ktoś co oznaczają ten Lekki poziom przetwarzania? Co on ogranicza, czy warto? Czy bateria dłużej pociągnie? 

image
23 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
W teorii twój telefon powinien wytrzymać dłużej na baterii nijezeli w trybie standardowym, natomiast płacisz szybkością działania urządzenia. Możesz odczuć niekiedy mniejszą plynnosc animacji czy też dłuższe ładowanie aplikacji. Coś za coś.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Dla mnie to akceptowalny kompromis (lepszy niż włączony tryb oszczędzania baterii) - tak samo jak 60Hz zamiast 120. 

Ustawiłem tak w S23+ i jest OK - ale nie gram w żadne gry :smiling-face: 

0 Like
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
A powiadomienia i synchronizacja będą działały?
0 Like
Kacper1810
Navigator
Opcje
Wszystkie podstawowe funkcje telefonu jak najbardziej beda dzialaly. Chodzi tu jedynie o zmniejszenie efektywnosci podzespolow, co przeklada sie (jak wspomnial kolega wyzej) na np: dluzszy czas ladowania, mniejsza plynnosc animacji, zmniejszenie odswiezania ekranu. Dzieki temu, Twoja bateria powinna trzymac nieco dluzej.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Tak

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Użytkownik_, Tryb lekki ograniczona maksymalną moc procesora, dzięki czemu uzyskujemy mniejszy pobór mocy, a to przekłada się na czas pracy baterii oraz mniejszą ilość wytwarzanego ciepła.

S23 z trybem Lekkim jest w dalszym ciągu szybszy niż S22, więc spokojnie możesz korzystać z tego trybu. Sam przełączyłem się na niego po kilku dniach i nie widzę spadku wydajności. Dodatkowo sam producent zapewnia, że tryb lekki nie wpływa na podstawowe czynności takie jak surfowanie po Internecie, media społecznościowe, rozmowy telefoniczne i odtwarzanie wideo.

Fog0osOaEAE9sPo.png
https://twitter.com/Golden_Reviewer/status/1623606721087438848

How to use Galaxy S23 Light mode
https://www.samsung.com/sg/support/mobile-devices/how-to-use-galaxy-s23-light-mode/

@mirudo24@W99, Czy korzystaliście z trybu lekkiego w Fold 4 ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, odkryłem ten tryb dopiero kilka dni temu. Jeszcze nie sprawdzałem tego trybu. Dzisiaj włączę i zobaczymy za jakiś czas.

SmyQ91
First Poster
Opcje

Nie dotyczy gier

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@kamil40013, odkryłem ten tryb dopiero kilka dni temu. Jeszcze nie sprawdzałem tego trybu. Dzisiaj włączę i zobaczymy za jakiś czas.

Miałem napisać już jakiś czas temu. Przeprowadziłem testy i nie zauważyłem żadnego istotnego wpływu na czas działania baterii.