Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kolorowanie zdjęć - nowa funkcja w Galerii

(Temat utworzony: 29-01-2024 09:54 AM)
4347 Wyświetlenia
sardroid
Troubleshooter
Opcje
Witajcie,
chciałbym przedstawić Wam nową funkcję Galerii jaka pojawiła się w S24 Ultra (pewnie w całej serii S24) - kolorowanie czarno-białych zdjęć przez AI.
Wystarczy wejść do Galerii, wybrać takie zdjęcie, przeciągnąć palcem od dołu do góry i wybrać to co zaznaczyłem na screenie:

image

Wtedy sztuczna inteligencja rozpoczyna proces przetwarzania zdjęcia. Po zakończeniu możemy podejrzeć jak wygląda zdjęcie przed i po tym procesie. 

image

Uważam, że to fajna funkcja, która pomoże nam tchnąć nowe życie w stare, rodzinne zdjęcia🙂👍

Pozdrawiam
17 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć! Z pewnością bardzo wartościowa funkcja. Można w ten sposób "odmłodzić" wiele fotografii
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
Cześć,
czy z Waszych telefonów także zniknęła opcja "Pokoloruj", dostępna z poziomu zdjęcia? Jestem pewien, że 4-5 dni temu ją miałem, ale od chyba dwóch dni ją "wcięło", dostępne jest tylko poprawianie SI i usunięcie odbić. Model S24u.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Oberschlesier71, U mnie ta funkcja cały czas jest dostępna z poziomu ekranu szczegółowych informacji o zdjęciu.

Screenshot_20240201_161354_Gallery.jpg

KiLoS102
Explorer
Opcje
Zrób jak Kamil (zejdź do szczegółów zdjęcia) i kliknij raz na ten fragment zdjęcia który widzisz wyżej. Powinny pojawić się opcje.
0 Like
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
To wiem, że powinny się pojawić, tyle że ich nie ma. Co ciekawe, funkcja kolorowania pokazuje się na niektórych dokumentach, tylko kto chciałby kolorować kartkę z tekstem 😉1706806105619.jpg
0 Like
KiLoS102
Explorer
Opcje
Czyli nie traktuje zdjęcia jako cz/b, nałóż filtr usuwający kolor i nałóż kolejny co koloruje. 😕
0 Like
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
Niestety nic to nie daje. Cóż, pozostaje mi zaczekać na aktualizację, może ona coś zmieni, a jeśli nie, napiszę do supportu. Tak czy inaczej, dziękuję wszystkim za chęć pomocy🙂
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Oberschlesier71, Funkcja kolorowania pojawi się tylko, jeśli Galeria poprawnie rozpozna zdjęcie jako czarno białe. Obecnie to rozpoznawanie nie działa najlepiej. Zachęcam do zgłoszenia błędu przez aplikację Samsung Members.

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

MichalAlex14
Voyager
Opcje
Cześć, wejdź w "Filtry" wybierz B&W zatwierdź. Dopiero potem wchodzisz do galerii z tym zdjęciem, przeciągasz zdjęcie tak aby wyświetlić szczegóły zdjęcia i wtedy powinna wyświetlić się ikonka palety kolorów. Działaj, chyba że już doszedłeś sam do tego. Pozdrawiam Michał.