Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klawiatura Samsung źle interpretuje to co chcę napisać

(Temat utworzony: 17-01-2025 10:42 AM)
156 Wyświetlenia
Gregory420
Explorer
Opcje

Czy tylko ja nam wrażenie że klawiatura Samsung żyje własnym życiem? Bardzo często mam problemy ze źle interpretuje to co chce napisać, zdarza się ze nawet jeśli dobrze interpunkcyjne manualnie wpisze slowo to autokorekta jest tak mi je zamienia na inne, często klikając spacje tworzy się drugie takie samo słowo co przed spacją z nieznajomych powodów, ogólnie autokorekta mam wrażenie że bardziej przeszkadza niż pomaga, macie tak też czy to z moją klawiatura cos nie tak? Mój telefon to s24+ i najnowsze oprogramowanie, problemy byly identyczne na s20+

10 Odpowiedzi
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Polecam klawiaturę od google
0 Like
Gregory420
Explorer
Opcje
Ja jestem trochę specyficzny i lubię dziwieki klikania na klawiaturze samsung, te na klawiaturze od google mi nie odpowiadają😂
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Już kilka razy dawałem szansę klawiaturze Samsung ponieważ jej integracja z OneUI otwiera pewne możliwości niedostępne na innych klawiaturach. Niestety jej działanie w podstawowej dla klawiatury funkcjonalności jaką jest właśnie wpisywanie tekstu jest fatalne. Predykcja działa źle. Rozpoznawanie wyrazów pisanych przeciągnięciami działa jeszcze gorzej. Zawsze potem z ulgą wracam do gboard. Zestawienie tych dwóch klawiatur, to jak porównywanie produktów z odmiennych klas jakościowych na korzyść Google. Szkoda, bo klawiatura Samsunga ma szereg ciekawych rozwiązań, niestety jako całość, to całkowicie niewykorzystany potencjał.
PiotrCh
Expert
Opcje

@Gregory420 Na moim telefonie klawiatura Samsung działa bezbłędnie. Wiadomo, że każda klawiatura jest trochę inna, więc z jednej strony wymaga przyzwyczajenia, a z drugiej klawiatura z czasem uczy się, jakich słów używasz najczęściej, żeby przewidywanie słów działało lepiej. Czasem można sobie to przewidywanie popsuć wpisując niekoniecznie mądre słowa. 😉 Jednak nie zauważyłem opisywanych przez Ciebie nieprawidłowości. Możesz sobie zresetować klawiaturę, żeby ponownie nauczyła się wzorca użytkowania: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Lista klawiatur i klawiatura domyślna -> Klawiatura Samsung -> Resetowanie do ustawień domyślnych. 

Djabramus
Pathfinder
Opcje
Zmień język na polski
0 Like
elSamsu
Apprentice
Opcje
Przyzwyczajenia? Pisze np: były protesty. A klawiatura domyślnie zostawia : protestujących.
elSamsu
Apprentice
Opcje
Miało być: piszę, bo tak napisałem a jest pisze
0 Like
royal90
Journeyman
Opcje
Potwierdzam chore działanie klawiatury, często przeszkadza, notorycznie usuwanie cofanie, a CZERWONOŚCI dostaję, gdy nie ma jakiegoś słowa, wpisuje je z własną interpunkcją, ten zmienia je na swoje, ja się cofam, wbijam swoje a ten dalej przekształca 😡🤬
Niestety bez samsung pass, asystenta tekstu dostepnych wyłącznie na klawiaturze samsung - już się nie da. Więc zostaje użytkowanie tego badziewia. (Nawet słowa użytkowanie napisanego niepoprawnie nie umie zkorekcić).
Malo tego. Samsung poprawia nawet prawidłowe wyrazy (czyli takie, które gdy wpiszę osobno, nie mają czerwonej wstążki wskazującej błąd) bo uważa, że wie lepiej. To jest żenada.
W dobie dzisiejszych AI? Samo powinno wpisywać a kontekst rozumieć jeszcze zanim sam pomyślę 1743495969979.jpg
Gregory420
Explorer
Opcje
Takie rzeczy powinny być dopracowane do perfekcji, bo są firmy które pokazują że się da, a odbiera to cały feeling z używania urządzenia