Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy w smartfonach samsunga zawita Face ID?

(Temat utworzony: 19-05-2023 08:06 AM)
1672 Wyświetlenia
Draber
Pioneer
Opcje
Witam, czy ktokolwiek ma wiedzę czy Samsung zamierza i kiedy wprowadzić biometrię opartą o skanowanie 3d podczerwienią które będzie podobnie bezpieczne jak w zgniłym jabłku? To chyba jedyna funkcja którą bardzo chciałbym mieć w swoim samsungu. Skaner linii papilarnych doprowadza mnie do rozpaczy przy założeniu że chcę i muszę chronić wyświetlać szkłem z klejem UV. To chyba najskuteczniejsza metoda zabezpieczenia ekranu ale skaner wtedy działa marnie - zbyt suchy palec, zbyt mokry palec, zmiana temperatury i wilgotności otoczenia przy wychodzeniu na dwór zimą kończy się koniecznością wprowadzenia wzoru. Oczywiście używam najlepszych szkieł firmy Dome, czułość ekranu zwiększona, fora przeczytane - no tak już niestety chyba jest z ultradźwiękowym czytnikiem i szkłem UV, ale doprowadza mnie to do rozpaczy momentami. 
16 Odpowiedzi
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Na s23ultra mam szkło UV mowei i jest genialne bez zwiększania czułości nawet czytnik działa perfekcyjnie z czystym sumieniem polecam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma nikt chyba takiej wiedzy, kiedy by miało pojawić się Face ID na telefonach Samsunga. Ta funkcja ma tyle samo zwolenników co przeciwników. Z klientów którzy przychodzą do naszego serwisu większość nie przepada za tą funkcją. Niestety czytniki ultradźwiękowe mają swoją wade i współpraca z roznymi rodzajami szkieł jest jak loteria. Najlepiej sprawują się szkła hybrydowe po założeniu proszę tylko ponownie dodać odcisk palca. Może Pan oczywiście zgłosić taką sugestie za pomocą Samsung Members.
Draber
Pioneer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Przyglądam się od dłuższego czasu face id u znajomych i szczerze powiedziawszy nie widzę wad rozwiązania. Działa poprawnie w okularach przeciwsłonecznych i czapkach (maseczki pomijam). Szybkie i wygodne rozwiązanie. Proszę wskazać w jaki sposób mogę zgłosić sugestię? W którym miejscu się to zgłasza?
0 Like
ilovesm
Explorer
Opcje
Na pod czerwien to samsung s8 skaner tencowek mial
0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
Dziękuję za podpowiedź. Sprowadzę w następnej kolejności wyrób tego producenta choć szczerze straciłem nadzieję. Szkła dome (kosmicznien drogie niby z gwarancją działania czytnika) naklejałem jedno samodzielnie, drugie u autoryzowanego dystrybutora - efekt podobny. Działa bardzo dobrze dopóki nie nastąpią amiany warunków o których pisałem. Już nawet myślę że problem jest we mnie... że mam z natury zbyt suchą skórę palców. Tak czy inaczej efekt jest rozpaczliwy
0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
Wiem. Ciekawe jak to działało i dlaczego już nie ma?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Apple na początku miał z tym problemy, potem przy każdej aktualizacji dopracował to juz bardzie stabilnie. Ma Pan to w zakładce wsparcie - wysyłanie zgłoszenia - pytanie.Screenshot_20230519_083325_Samsung Members.jpg
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Ja po założeniu nie widzę żadnej różnicy
0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
Po polsku czy po angielsku?
0 Like