Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jednoczesne włączenie i używanie WIFI oraz danych komórkowych

(Temat utworzony: 21-04-2023 07:38 PM)
5754 Wyświetlenia
rb666
Pathfinder
Opcje

Witam wszystkich.Jest moze taka mozliwosc aby wlaczyc wifi i dane jednoczesnie?Moj problem jest taki posiadam wideorejestrator navitela lecz ma slaby zasięg gps ale po polaczeniu przez wifi i udostępnieniu lokalizacji jest super ale telefon wtedy jest offline bo jest polaczony z kamerka choc dane mam zawsze wlaczone jast moze na to jakis sposób.Z gory dziekuje.Mysle ze opisalem to ze zrozumieniem

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rb666, Najbardziej podobna opcja znajduje się w Ustawienia --> Połączenia --> Sieci komórkowe --> Wykorzystanie danych --> Apl. używające tylko dan. kom.

Screenshot_20230421_225749_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Funkcje o którą Pan pyta znajdzie Pan w opcji programisty.
Mobilna transmisja zawsze aktywna.Screenshot_20230422_050910_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rb666, Najbardziej podobna opcja znajduje się w Ustawienia --> Połączenia --> Sieci komórkowe --> Wykorzystanie danych --> Apl. używające tylko dan. kom.

Screenshot_20230421_225749_Settings.jpg

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Funkcje o którą Pan pyta znajdzie Pan w opcji programisty.
Mobilna transmisja zawsze aktywna.Screenshot_20230422_050910_Settings.jpg
rb666
Pathfinder
Opcje
Bardzo dziękuję obydwa sposoby sie sprawdziły
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
Grzegora
First Poster
Opcje

Cześć,

Jestem posiadaczem Samsunga Galaxy S20 FE

Próbuję podłączyć urządzenie do telefonu za pośrednictwem sieci WIFI i chcę aby jednocześnie działała mi transmisja danych.

Jest to echosonda firmy Garmin, aplikacja jaka jest od tego urządzenie to ActiveCaptain.

Aby korzystać w pełni z funkcji tego urządzenia należy połączyć telefon z echosondą za pomocą wewnętrznej sieci WIFI tego urządzenia, a transmisja danych służy do pobierania i wysyłania map itp.

Przeszukałem internet i zastosowałem się do wskazówek tj.

W opcjach programisty włączyłem funkcję "Mobilna transmisja danych zawsze aktywna" nie pomogło.

Próbowałem w funkcjach ustawić aby ww. aplikacja korzystała tylko z transmisji danych i co ciekawe nie widzę na liście tej aplikacji pomimo tego że jest ona zainstalowana.

Może coś podpowiecie co z tym problemem zrobić aby to zaczęło wszystko działać.

0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Cześć. A właściwie to z czym jest problem ? Nie można połączyć aplikacji z siecią WiFi echosondy ? Nie działa transmisja danych ? Czy działa oddzielnie ale nie działa jednocześnie ? 'Próbowałem w funkcjach ustawić aby ww. aplikacja korzystała tylko z transmisji danych i co ciekawe nie widzę na liście tej aplikacji pomimo tego że jest ona zainstalowana.' Przede wszystkim jeżeli apk została zainstalowana to musi być na liście i musi być odpowiednio ustawiona.

Screenshot_20240402_092823_Settings.jpgScreenshot_20240402_092843_Settings.jpg

Może te filmiki instruktażowe coś pomogą.
https://youtube.com/playlist?list=PLZQteomUj15PCrTI4ZezvE9vW9-YkP1_s&si=A4fRiXMcuCl3laIY

0 Like
Tobs33
First Poster
Opcje
Czesc nie wiem czy to czytasz .. jeśli włączysz tą funkcje w opcjach programisty .. wlacz na chwilę tryb samolotowy i będzie działać.
0 Like