Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłączyć wibracje przy wykonywaniu zrzutu ekranu?

(Temat utworzony: 04-02-2023 01:45 PM)
1046 Wyświetlenia
aros1409
Apprentice
Opcje
Przy robieniu zrzutów ekranu, telefon robi bardzo intensywne nieprzyjemne wibracje. W ustawieniach szukałem tej opcji i zmniejszałem intensywność wibracji systemu ale niestety nie przyniosło to efektu
10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli chcemy wyłączyć, lub osłabić wibracje przy zrzucie ekranu, to proszę zmniejszyć intensywność wibracji multimedia.Screenshot_20230204_145931_Settings.jpg
aros1409
Apprentice
Opcje
Niestety nie zadziałało. Mam uruchomić telefon ponownie czy to jakis błąd?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę wyłączy i włączyć telefon ponownie
aros1409
Apprentice
Opcje
Niestety wibracje wciąż sa i to dość intensywneScreenshot_20230329_112950_Settings.jpgScreenshot_20230329_112943_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@aros1409 Masz jakiś program do robienia zrzutów ekranu czy robisz to skrótem klawiszowym? Jaki masz model telefonu i wersję systemu Android? Na moich telefonach żaden nie wibruje przy wykonywaniu zrzutu - nawet przy włączonych wibracjach.

0 Like
aros1409
Apprentice
Opcje
Uzywam systemu po prostu. Klikam przycisk sciszania i blokady. Mój model telefonu to Samsung S21FE 5G
Na zdjęciu wersja UI i androida

Polecasz używać jakiejś aplikacji czy da sie jakoś wyłączyć te wibracje? Dodatkowo wyskakujace okienko po zrobieniu zrzutu blokuje mi rozgrywke np gry na ok. 2 sekundy i nic w grze nie moge robic dopuki te okienko na dole nie zniknie (te z możliwością edycji przycięcia i udostepnienia zrzutu)Screenshot_20230329_140111_Settings_1000003683_1680091271.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@aros1409 Możesz mieć włączonego Game Launchera i opcję Game Booster jeżeli chcesz mieć dodatkową kontrolę nad zawartością gier i generalnie na kontrolę sprzętu w czasie rozgrywki. Wtedy w dolnym lewym rogu będziesz miał ikonkę tej aplikacji i po jej naciśnięciu, będziesz mógł robić zrzuty ekranu i nagrywać filmy z rozgrywki, wyciszać powiadomienia i tym podobne.

Co do tego paska na dole przy robieniu zrzutu klawiszami, możesz wyłączyć go tutaj:

Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Zrzuty ekranu i rejestrator ekranu > Pokaż pasek narz. po przechwyc.

0 Like
aros1409
Apprentice
Opcje
Zostaje kwestia wibracji przy zrzucie
Jest to bardzo uciążliwe bo wibracje sa bardzo mocne
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@aros1409 Spróbuj wyłączyć wibrację powiadomienia tej aplikacji. Włącz wcześniej widoczność aplikacji systemowych:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK

Następnie:

Ustawienia > Aplikacje > Przechwytywanie Samsung > Powiadomienia > Alerty (ustaw Cichy)

W kategoriach powiadomień możesz też ustawić wszystko na "Cichy".