Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłączyć aktywną redukcję szumów w wbudowanym mikrofonie

(Temat utworzony: 22-03-2023 10:27 AM)
4873 Wyświetlenia
Agabiblia
Pioneer
Opcje
Kiedy coś mówię to redukcja szumów SI wykrywa wymawiane przeze mnie polskie znaki i dwuznaki poza CH (np. Ż, sz, dż) jako szumy i je wycisza. W google kiedy wyszukałam to wyskakiwało jak włączyć redukcję szumów w zwykłym mikrofonie, xiaomi i w windowsie (na galaxy a53 5g z aktualizacją do android 13 one ui 5 chcę wyłączyć głupią redukcję szumów) W ustawieniach nic nie znalazłam poza bezużytecznymi mi dolby atmos który tylko stłumia dźwięk i bixby. Może polecacie jakieś apki które wyłączają redukcję szumów?
19 Odpowiedzi
ukash
Pathfinder
Opcje
Chodzi o redukcje szumów podczas rozmowy telefonicznej? Pojawia sie ikonka Voice Focus podczas rozmowy? (funkcja wycofana z serii S)
https://m.youtube.com/watch?v=5ITaWdtTuzc

https://www.rmupdate.com/2023/01/04/samsung-voice-focus-feature-supported-smartphones/
wirat
Helping Hand
Opcje

Galaxy a53 5g z One UI 5.0 powinien mieć Voice Focus ale ..... to można opcjonalnie WŁĄCZYĆ podczas rozmowy i raczej powinno to poprawić jej jakość a nie pogorszyć (przynajmniej taki był zamiar twórców). Myślę, że problem jest raczej z fizycznym mikrofonem i tu można spróbować przedmuchać ewentualnie serwis. 

Agabiblia
Pioneer
Opcje
w lewym gornym rogu nie było tej ikonki
wirat
Helping Hand
Opcje

Ja nie posiadam tego telefonu. Dobrze by było, żeby posiadacze Galaxy A53 5g z One UI 5.0 dali znać czy u nich pojawia się ta ikonka podczas rozmowy. Jeżeli tak to by wskazywało na jakieś problemy z oprogramowaniem Twojego telefonu. Wtedy trzeba by zastosować standardowe procedury naprawcze opisane tutaj na forum (restarty, czyszczenie buforów (apl. lub tel.), naprawa aplikacji do resetu tel. włącznie. Jedyna pociecha w tej sytuacji to ewentualność, że nie jest to uszkodzenie sprzętowe (np. mikrofon).

0 Like
erressrsch
Apprentice
Opcje
Witam,

Czy w naszych Samsungach S23 występuje taka opcja jak izolacja głosu podczas rozmów na słuchawkach? Przyznam szczerze, że nie mogę tego znaleźć a z racji, że wcześniej używałem iOS i tam była taka magiczna funkcja która bardzo ułatwiała rozmowy gdyż rozmówca nie słyszał innych dźwięków z otoczenia to tej opcji właśnie mi tu brakuje ewentualnie po prostu nie mogę jej zlokalizować :smiling-face: słuchawki nie zmieniły się są to JBL TWS230 i Edifier X3s 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@erressrsch  Witam

Pytanie o jaki model pytasz dokładnie słuchawek, ale jest Aktywna redukcja szumów w oparciu o 3 wysokoczułe mikrofony eliminuje halas otoczenia

erressrsch
Apprentice
Opcje
Mam jedne i drugie, Aktywna redukcja szumów na pewno jest w jbl jednak funkcja ta nie działa i nie wiem jak to przeskoczyć
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Włączysz to w aplikacji JBL1702237792658.jpg
0 Like
erressrsch
Apprentice
Opcje
Tak już to włączałem i dalej nic, rozmówca oprócz mnie słyszy wszystko dookoła
0 Like