Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

JAK UDOSTĘPNIĆ EKRAN Z TELEFONU NA TABLET

(Temat utworzony: 17-06-2020 06:05 PM)
30561 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje

witam mam pytanie jak w temacie czy istnieje jakaś możliwość udostępnienia ekranu telefonu na tablet przez WiFi Direct lub innym sposobem? (Chodzi mi o sposób bez wykorzystania internetu)

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, na tablecie musisz włączyć opcję Smart View w aplikacji Samsung Flow (patrz poniższy zrzut ekranu - zielona ramka). Co do metody połączenia to możesz ją zmieniać w ustawieniach aplikacji Samsung Flow. Wejdź do opcji i zobacz jakie masz możliwości (czerwona ramka na poniższym zrzucie). Daj znać czy udało się wyświetlić obraz na tablecie.

Screenshot_20200618-085837_Samsung Flow.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ALIENX21  Jakiś czas temu była taka aplikacja jak "SideSync" Może coś więcej Ci podpowie kolega @mirudo24  ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, do tej pory nie korzystalem z tego typu rozwiązania, ale na odpowiedź naprowadził mnie @vdsl2. Co prawda aplikacja SideSync nie jest już wspierana, ale jest inna aplikacja o nazwie Samsung Flow. Dzięki niej bez problemu połączyłem telefon Note10+ z tabletem Galaxy Tab S5e. Musisz pobrać aplikację zarówno na telefon jak i tablet. Poniżej zrzuty ekranu.

Galaxy Tab S5e - rodzaj połączeniaGalaxy Tab S5e - rodzaj połączeniaGalaxy Tab S5e - widok telefonuGalaxy Tab S5e - widok telefonu

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
ALIENX21
Helping Hand
Opcje

Oki To mam pobrane lecz Nie mogę przerzucić ekranu i nie mam wyboru wifi lan. Nie wiem czy cos robie nie tak. Jeszcze po próbuje. Dzięki za szybką odpowiedź i pomoc. TEZ MAM NOTE 10 PLUS A TABLET SAMSUNG GALAXY TAB A 10.1. NIBY SIE LACZY JEST POLACZONE ALE NIE MA INFORMACJI PRZEZ JAKA SIEC CZY WI FI CZY BLUETOOTH CZY COS INNEGO. I MOGE TYLKO WYSYLAC Z JEDNEGO NA DRUGI A OBRAZU NIE MOGĘ PRZRSLAC I NIE MOGĘ ZNALEŹĆ NIGDZIE TAKIEJ OPCJI

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, na tablecie musisz włączyć opcję Smart View w aplikacji Samsung Flow (patrz poniższy zrzut ekranu - zielona ramka). Co do metody połączenia to możesz ją zmieniać w ustawieniach aplikacji Samsung Flow. Wejdź do opcji i zobacz jakie masz możliwości (czerwona ramka na poniższym zrzucie). Daj znać czy udało się wyświetlić obraz na tablecie.

Screenshot_20200618-085837_Samsung Flow.jpg

ALIENX21
Helping Hand
Opcje

@mirudo24 Tak udało Się dzięki wielkie . Za pomoc i odpowiedzi oraz poświęcony czas.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ALIENX21, nie ma sprawy! Cieszę się, że udało się znaleźć rozwiązanie. Do usłyszenia!

Malin
Explorer
Opcje
Dzień dobry, mam pytanie, czy jest taka aplikacja jaką mamy na  Windowsa, że udostępniamy treści z telefonu na komputerze, tylko że na tablecie ? W sensie pracujemy na tablecie i odbieramy powiadomienia z aplikacji zaintalowanych na telefonie. Wiem, że można by wszystkie aplikacje zainstalować na tablecie ale jednak lepiej mieć wszystko w jednym urządzeniu. 

Z góry dziękuję za pomoc. 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Malin  Dzień dobry 

Tak, aplikacja Twój telefon - łącze do Windows 

Screenshot_20220427-091107_Google Play Store.jpg