04-11-2021 02:38 PM
Witam
Dopiero zapoznaję się ze smartfonem A71. Poprzednio używałam smartfona firmy Microsoft z Windows i kafelkami. To bardzo duża zmiana.
Mam 2 konta e-mail, po jednym w domenie neostrada.pl i interia.eu. Na laptopie używam programu Thunderbird.
Dla obu kont w TB (jak i poprzednio w WindowsLive Mail 2012, a jeszcze wcześniej w OE6) podawałam tylko następujące dane:
- nazwa danego konta (przeze mnie nadana)
- nazwa wyświetlana np. Ewa
- adres e-mail
- hasło (z metodą uwierzytelniania: Normalne hasło)
- adres serwera POP i numer portu
- adres serwera SMTP i numer portu
- nazwa użytkownika: mój pełny adres e-mail
Ostatnio doszło jeszcze: Bezpieczeństwo połączenia SSL/TLS.
Próbowałam na smartfonie skorzystać z Outlooka, bo nic innego nie pasowało.
Wybrałam Dodaj konto, a po podaniu adresu e-mail wybrałam POP3.
Następnie podałam:
Nazwę wyświetlaną ....
Opis ....
Serwer poczty przychodzącej POP: wpisałam adres serwera POP i numer portu
Nazwa użytkownika POP (wpisałam mój pełny adres e-mail)
Hasło POP (wpisałam moje hasło do poczty)
Serwer poczty wychodzącej SMTP: wpisałam adres serwera SMTP i numer portu
Nazwa użytkownika SMTP (wpisałam mój pełny adres e-mail)
Hasło SMTP (wpisałam moje hasło do poczty)
Zdziwiło mnie, że Nazwę użytkownika i Hasło podaje się oddzielnie dla POP i dla SMTP. Z tego by wynikało, że mogą być różne /?/.
Po naciśnięciu odhaczenia w prawym górnym rogu pojawił się napis : Trwa próba zalogowania, a następnie:
Błąd podczas logowania
Połączenie z Twoim serwerem poczty wygasło. Sprawdź swoje ustawienia poczty.
Zamiana Nazwy Użytkownika POP i SMTP na nazwę przed znakiem @ w adresie zamiast pełnego adresu niczego nie zmieniła.
Naciśnięcie u góry na Połącz z aplikacją POP3 powoduje wyjście i możliwość dodania konta od nowa.
Nie ma w tym wszystkim ani informacji o uwierzytelnianiu, ani o bezpieczeństwie połączenia. Natomiast Kol. MadLunatic w innym wątku napisał, że przy jego próbach trzeba było znać adresy proxy i inne rzeczy. Żadnego adresu proxy nigdy nie potrzebowałam.
Może ktoś z odwiedzających Community wie gdzie popełniam błąd i byłby w stanie napisać jak powinnam to zrobić.
Pozdrawiam
Ewa
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-11-2021 10:55 AM
@analyzer65
Działają konta utworzone dla Neostrady, podobnie jak dla Interii, metodą podania TYLKO:
- mój adres e-mail
- hasło
- nazwa wyświetlana: ....
- opis: ....
- OK
z tym, że dla Neostrady po zakończeniu tworzenia konta pojawił się komunikat o nieprawidłowości certyfikatu serwera poczty.
Natomiast Twoją metodą, czyli z wejściem do ustawień zaawansowanych po to by dokonać koniecznej zmiany adresów i numerów portów dla serwerów IMAP i SMTP oraz podać hasła, nie powstawało w ogóle konto, bo nie mogłam zakończyć naciśnięciem ptaszka zapisania ustawień, który był nieaktywny.
E-maile odebrane na A71 przychodzą także później na moje skrzynki w Thunderbird, gdy na przykład wracam z miasta. Tak powinno być.
04-11-2021 02:57 PM
@Ewa2021 W związku z tym, że pytanie dotyczy aplikacji Outlook polecam zadać to pytanie na forum Microsoft.
04-11-2021 03:15 PM — edytowano 04-11-2021 03:16 PM
@YOX, a jaką inna możliwość proponuje Samsung swoim uźytkownikom ?
Wszystko odbywa sie w systemie Android, to może w KAŻDEJ sprawie odsyłać do Open Handset Alliance ?
04-11-2021 03:26 PM — edytowano 04-11-2021 03:35 PM
1.Samsung Email -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.email.provider&hl=pl&gl=US
2. Tak, ale nie wszyscy na forum korzystają z e-mail'i, w przedstawionych przez Ciebie domenach w aplikacji Outlook. W związku z tym prawdopodobnie szybciej uzyskasz pomoc w na forum firmy odpowiedzialnej za tą konkretną aplikacje. Możesz również wysłać e-mail do dewelopera tej aplikacji, aby Ci pomógł skonfigurować tą aplikacje pod Twoje wymagania ( adres e-mail w sklepie Play).
04-11-2021 03:32 PM
@YOX, to po co jest to Community?
04-11-2021 03:42 PM
Aby rozwiązywać sprawy związane z urządzeniami marki Samsung oraz aplikacjami tej firmy . W twoim przypadku nie jest to problem z urządzeniem, ani aplikacją. Twój kłopot leży w konfiguracji aplikacji firmy trzeciej, o której największą wiedzę ma jej deweloper.
PS: Zależy mi na tym, abyś jak najszybciej rozwiązała swój problem, dlatego podałem Ci według mnie lepsze ścieżki na jego rozwiązanie.
04-11-2021 03:58 PM
>> to po co jest to Community?
> Aby rozwiązywać sprawy związane z urządzeniami marki Samsung oraz aplikacjami tej firmy .
Skoro firma Samsung nie opracowała własnej aplikacji pocztowej i skorzystała z aplikacji innej firmy, to automatycznie bierze na siebie konsekwencje jej działania. Gdy zepsuje Ci się np. Fiat, to jedziesz do serwisu Fiata czy za każdym razem do serwisu innego podwykonawcy?
> Tak, ale nie wszyscy na forum korzystają z e-mail'i, w przedstawionych przez Ciebie domenach w aplikacji Outlook.
W aplikacji Outlook, bo innej tu nie ma. Nie używam jakichś niszowych domen, a powszechnie używanych. Neostradę używają setki tysięcy, a może nawet miliony użytkowników w tym kraju.
Zostawmy tę dyskusję. Może tutaj znajdzie się jednak ktoś, komu udało się rozwiązać ten problem.
04-11-2021 04:28 PM
@Ewa2021 Witam
Jeżeli dotyczy to konta outlook to można pobrać aplikacje "Outlook", będzie zdecydowanie wygodniej, sam z niej korzystam.
04-11-2021 05:24 PM — edytowano 04-11-2021 05:26 PM
@PrzemekM, dziękuję za odpowiedź. Te konta nie są w Outlooku. Są, jak pisałam, w Neostradzie i w Interii. Outlook to nazwa aplikacji na ekranie A71.
04-11-2021 08:29 PM
@Ewa2021 Acha rozumiem, niestety nie pomogę w konfiguracji ponieważ nie korzystam z Samsung Email.