Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

J7 2017 - problemy z dzwonieniem i wifi calling Orange

(Temat utworzony: 25-01-2018 02:33 PM)
5531 Wyświetlenia
JosePL
Apprentice
Opcje

Kupiłem J7 2017 i są jakieś problemy z dzwonieniem do innych osób. Wybieram numer ale aparat za chwilę się rozłącza, bez próby dzwonienia. Kiedy wyłączę Wifi, czasem załapie i dzwoni. Podobnie gdy wyłączę w ustawieniach opcję VoLTE, wtedy dzwoni i potem, gdy włączę je z powrotem to też dzwoni. Ale powinien zawsze dzwonić a nie z takim kombinowaniem. Miał ktoś taki problem?

A druga sprawa to Wifi Calling w Orange. Gdy próbuję ściągnąć tę aplikację pojawia się info, że twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją. W Internecie wyczytałem że niby J7 2017 nie potrzebuje do Wifi Calling dodatkowej aplikacji, bo ma tęe opcję w sobie, ale nigdzie w ustawieniach tego nie widzę, tylko VoLTE. Ponadto jak mam to sprawdzić, że akurat dane połączenie jest przez Wifi? Raz przy jakimś połączeniu przy numerze pojawiła się słuchaweczka i słowo Smart, nie wiem skąd i co miałoby to oznaczać?

To tyle pytań po pierwszych paru godzinach korzystania z aparatu. Jeśli ktoś może mi coś odpowiedzieć, będę wdzięczny. Pozdrawiam

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W ustawinach telefonu w zakładce aplikacje znajdziesz aplikację telefon. Ale, aby ją zobaczyć, liknij na 3 kropki i wybierz aplikacje systemowe. Wyczyść dane i pamięć w 2 ostanich bez kółka zębatego.
Co do połączeń przez sieć Wifi otwórz klawiaturę do wybierania numeru. 3 kropki, ustawienia i zjedź na dół. Tam mogą być ustawienia połączeń wifi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Spróbuj zrestartować aplikację telefonu.
Co do usług, to być może ustawienia VoLTE będą w zakładce "Sieci Komórkowe" .
Mam jeszcze jedno pytanie. Telefon uruchomiony wraz z nową kartą SIM, czy pracuje na starej?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
JosePL
Apprentice
Opcje
Co znaczy zrestartować aplikację telefonu? Wyłączyć i włączyć telefon? Robiłem to nie raz.
Nie ma żadnych ustawień VoLTE. W zakładce "sieci komórkowe" jest pozycja "połączenia VoLTE" (włącz zaawansowaną komunikację przy użyciu danych LTE) i można to tylko włączyć lub wyłączyć, żadnych innych ustawień nie ma.
Nowa karta SIM.
0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W ustawinach telefonu w zakładce aplikacje znajdziesz aplikację telefon. Ale, aby ją zobaczyć, liknij na 3 kropki i wybierz aplikacje systemowe. Wyczyść dane i pamięć w 2 ostanich bez kółka zębatego.
Co do połączeń przez sieć Wifi otwórz klawiaturę do wybierania numeru. 3 kropki, ustawienia i zjedź na dół. Tam mogą być ustawienia połączeń wifi.

JosePL
Apprentice
Opcje
Uaaa, przegrzebałem całe ustawienia, ale to co napisałeś to była jednak nowość. Zrobiłem jak napisałeś, znalazłem te rzeczy i chyba masz rację, bo zrobiłem parę prób połączeń i wszystkie od razu się łączyły z numerami a ponadto po ustawieniu opcji Wifi, o których mi napisałeś, by łączył się przez wifi gdy to tylko możliwe, na górze pojawiła się słuchawka z symbolem wifi, więc chyba działa Wifi Calling i wszystko jest git :smiling-face: Wielkie Ci dzięki!! Jesteś Gość! :smiling-face:
JosePL
Apprentice
Opcje
Dzięki MichalP :smiling-face:
0 Like
Krolskorpion81
First Poster
Opcje

Dziekuje za rade pomaga ale niestety tylko czasowo. Po ok tyg ponownie pojawia się ten sam problem.

Nie wiem dlaczego są 3 aplikacje telefon.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dodam że w sieci Orange nie będzie ikony "VOLTE" jak to jest w T-mobile czy innej. Smutne ale prawdziwe :face-with-rolling-eyes:

0 Like