Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

InTune - Obszar roboczy/Portal pracy

(Temat utworzony: 29-06-2024 04:58 PM)
449 Wyświetlenia
michvu
Pioneer
Opcje
Postanowiłem założyć przestrzeń roboczą po raz pierwszy na moim Samsungu S21. Zainstalowałem aplikacje InTune, która zrobiła wszystko automatycznie i zgodnie z całą procedurą instalacji zalogowałem się na konto sluzbowe, jednakże utknałem w miejscu gdzie InTune widzi mojego Androida jednak nie może dokończyć konfiguracji przez co nie mam dostępu do aplikacji i danych służbowych, a także do sklepu play. Komunikat: "musisz zaktualizować ustawienia w tym urządzeniu - zasady zgodności nie zostały przypisane do tego urządzenia". 

Czy ktokolwiek miał może podobny problem? Które ustawienia mogą odpowiadać za to i czy to po mojej stronie - smartfona jest akcja? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
michvu
Pioneer
Opcje
Dodano mnie na liscie zgodnych urządzeń w bazie firmy. Case closed. Dzięki

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
michvu
Pioneer
Opcje
Nie mogę niestety z tym nic zrobić. Czy to znaczy że piłeczka po stronie firmy? N
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@michvu, pracujesz w jakiejś firmie, która pozwala na taki dostęp do danych służbowych za pomocą InTune?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
michvu
Pioneer
Opcje
Tak, ludzie normalnie korzystają pytałem ale nie mieli takich problemów. Niektórzy nawet na starszych modelach tel
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@michvu, z pewnością macie w firmie osobę, która zajmuje się konfigurowaniem maili/kont służbowych itd., kolokwialnie mówiąc admina, podpytaj go, może będzie wiedział, co i jak trzeba ustawić, żeby zatrybiło.

Ja ze swojego doświadczenia z InTune w przeszłości pamiętam, że nawet nie musiałem się logować i cokolwiek ustawiać, wystarczyło same pobranie aplikacji, żeby uzyskać dostęp do danych służbowych.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

michvu
Pioneer
Opcje
Dzięki w takim razie spróbuję będę drążył wewnątrz organizacji. Dzięki za przynajmniej wstępne potwierdzenie że błąd nie leży po mojej stronie
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@michvu, nie nazwałbym nawet tego błędem. Pewnie rozwiązanie będzie bardzo banalne. Daj znać, co ustalisz. W razie czego będziemy dalej myśleć.

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
Rozwiązanie
michvu
Pioneer
Opcje
Dodano mnie na liscie zgodnych urządzeń w bazie firmy. Case closed. Dzięki
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@michvu, tak czułem, że admini muszą coś tam poklikać! 😎 Dziękuję za współpracę.

Witaj na Forum Samsung!