Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet w trakcie połączenia/Brak połączenia internetowego podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 31-10-2019 05:02 PM)
44768 Wyświetlenia
WoytusPL
Explorer
Opcje

Note 10+ używane dula SIM. Podczas prowadzenia rozmów GSM, Internet w telefonie jest w trybie Offline. Nie ma zależności z której karty mam połącznie. Jak próbuje w tym momencie skorzystać z połączenia z Internetem jestem w trybie Offline. Problemu nie ma jak jestem połączony przez WiFi. W poprzednim telefonie Galxy S7 Edge, bez dual SIM nie było takiego problemu. Mogłem rozmawiać przez telefon i korzystać z Internrtu przez GSM.

Jak jest u Was?

123 Odpowiedzi
jarek123
First Poster
Opcje
Samsung a34 nie mam internetu podczas rozmowy
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Mariuszek87
First Poster
Opcje
Witam.  

Taka sytuacja: 

W telefonie S22+ mam wsadzone 2 karty SIM. 1 do telefonowania, 2 do internetu. Tak też mam ustawione w ustawieniach telefonu. Problem pojawia się, gdy podczas rozmowy z koleżanką z pracy podesłała mi zdj na messenger. Żeby je odebrać musiałem się rozłączyć. Kiedyś tak nie było. Jest opcja, że któraś aktualizacja mi wyłączyła coś w ustawieniach, coś pominąłem?🤔 
0 Like
TomNed
Student
Opcje
Cześć. To jest raczej normalne. Dual SIM w większości telefonów działa w trybie standby, czyli 2 karty działają jednocześnie, ale w momencie połączenia aktywna jest tylko ta przez którą rozmawiasz. Poczytaj o rodzajach dual SIM.

Z tego co się orientuję trybu aktywnego dual SIM raczej nie ma w telefonach ze względu na to że telefony były by jeszcze droższe bo wtedy są wymagane osobne anteny do każdej SIM w telefonie.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
W ustawieniach jest taka opcja aby podczas połączenia przełączał dane komórkowe na kartę z której rozmawiasz.
0 Like
Members_zYegWB9
Apprentice
Opcje

Jestem bliska zmiany telefonu bo od 3 tyg mam problem z połączeniem internetu podczas rozmowy. Mam 2 karty. Do pierwszej przypisane rozmowy i wiadomości SMS  do 2-giej internet. Volte włączone na obu i u operatora (play). Zmieniłam sloty, zrobiłam aktualizacje, włączyłam wszystko co było tutaj opisywane. Problem dalej występuje. Zgłosiłam też problem do Działu Technicznego operatora. Włączyli opcję -utrzymaj preferencje sieci ale to też nie pomogło. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Drugą kartę mam od około 5 m-cy i wszystko działo bez problemu. 

0 Like
Members_zYegWB9
Apprentice
Opcje

No widzisz a w moim S21 działało. Przestało jakieś 3 tyg temu. Najgorsze jest to, że nie mam możliwości używania w ogóle internetu podczas rozmowy. Rozumiem ograniczenia technologiczne. Rozumiem, że podczas rozmowy może tel nie mieć możliwości wykorzystywać danych z karty przypisanej do internetu ale w takiej sytuacji powinien przełączac się na internet z karty z której rozmawiam a nie całkowicie odcinać dostęp. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_zYegWB9 A czy masz włączoną funkcję "Dwie karty SIM zawsze aktywne"?

Ustawienia > Połączenia > Menadżer kart SIM > Więcej ustawień karty SIM > Dwie karty SIM zawsze włączone.

0 Like
Members_zYegWB9
Apprentice
Opcje

Tak. Włączone. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_zYegWB9 Spróbuj jeszcze włączyć VOLTE na urządzeniu.

Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > VOLTE (uruchomić dla obydwu kart SIM).

0 Like