Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet w trakcie połączenia/Brak połączenia internetowego podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 31-10-2019 05:02 PM)
44794 Wyświetlenia
WoytusPL
Explorer
Opcje

Note 10+ używane dula SIM. Podczas prowadzenia rozmów GSM, Internet w telefonie jest w trybie Offline. Nie ma zależności z której karty mam połącznie. Jak próbuje w tym momencie skorzystać z połączenia z Internetem jestem w trybie Offline. Problemu nie ma jak jestem połączony przez WiFi. W poprzednim telefonie Galxy S7 Edge, bez dual SIM nie było takiego problemu. Mogłem rozmawiać przez telefon i korzystać z Internrtu przez GSM.

Jak jest u Was?

123 Odpowiedzi
wisnialuk
Explorer
Opcje
Reset ani wipe nic nie zmienia. Przy próbie połączenia z wifi w czasie rozmowy pojawią się komunikat "nie można połączyć z siecią "
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Próbował Pan kartę włożyć w drugi slot? Czy moze jest to eSIM?
0 Like
wisnialuk
Explorer
Opcje
Kąrta to fizyczna sim. Nie próbowałem z drugim slotem. Dodam tylko,że na żony s22 jest ten sam problem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A kto jest dostawcą internetu? Proszę zrobić próbę z wykorzystaniem drugiego telefonu jako router, czy też będzie taki objaw
0 Like
wisnialuk
Explorer
Opcje
To nie zależy od dostawcy internetu, sieć może być sieć bez zabezpieczeń, hotspot, zabezpieczona sieć telefon nie łączy się z żadną siecią wifi w czasie połączenia telefonicznego.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Trochę to dziwne, bo testuje na dwóch telefonach u siebie i mogę normalnie rozmawiac i korzystać z internete jak i łączą mi się telefony z każdą siecią WiFi.
0 Like
wisnialuk
Explorer
Opcje
Jeśli jestem połączony z siecią wifi i zacznę rozmowę to mogę korzystać z internetu po wifi, ale jeśli rozmawiam i nie jestem połączony z wfi to w czasie rozmowy nie mogę połączyć się z żadną siecią wifi. Ten telefon jest jakiś felerny, zaraz po kupnie miał wymienianą płytę główną i anteny.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego jest to dość dziwne, bo nie powinno się tak dziać. Połączenie telefoniczne nie powinno blokować połączenia z siecią WiFi myślę że powinien Pan zgłosić się z tym do serwisu
wisnialuk
Explorer
Opcje
Będę musiał skorzystać z rękojmi, bo ten model ma tyle ukrytych 'funkcji' tj. grzejąca się bateria i procesor, ultra krótki czas pracy na baterii, problemy z zasięgiem, więc może uda się odzyskać pieniądze wyrzucone w błoto.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A tak się zapytam, czy kupił Pan ten telefon w sklepie stacjonarnym czy przez internet?
0 Like