Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet w trakcie połączenia/Brak połączenia internetowego podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 31-10-2019 05:02 PM)
43168 Wyświetlenia
WoytusPL
Explorer
Opcje

Note 10+ używane dula SIM. Podczas prowadzenia rozmów GSM, Internet w telefonie jest w trybie Offline. Nie ma zależności z której karty mam połącznie. Jak próbuje w tym momencie skorzystać z połączenia z Internetem jestem w trybie Offline. Problemu nie ma jak jestem połączony przez WiFi. W poprzednim telefonie Galxy S7 Edge, bez dual SIM nie było takiego problemu. Mogłem rozmawiać przez telefon i korzystać z Internrtu przez GSM.

Jak jest u Was?

123 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_ycllb7U Nie sądzę, aby miała by to być wina stacji. Jeżeli operator twierdzi, że po jego stronie jest wszystko w porządku, to póki co możesz jeszcze zrobić czyszczenie partycji cache, aby wyeliminować ewentualne błędy, zrób test, a później prześlij raport. Jak zrobić czyszczenie partycji dowiesz się z tego poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
michalk76
Navigator
Opcje
Jak zrobić żeby Internet czyli dane komórkowe nie rozłączało się podczas rozmowy telefonicznej
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć. Powinieneś włączyć VoLTE, o ile operatora wspiera tą technologię. Przejdź do Ustawienia->Połączenia->Sieci komórkowe i zaznacz opcję "Połączenia VoLTE SIM 1/2" w zależności ile masz kart w telefonie.
0 Like
michalk76
Navigator
Opcje
Dziękuję za odpowiedzi. Tylko dlaczego mam mieć włączone coś , czego nie chcę a telefon w XXI wieku nie potrafi wykonywać 2 podstawowych zadań jednocześnie.
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
W sieciach 2G/3G rozmowy i przesyłanie danych są od siebie oddzielone. W tym samym czasie można korzystać tylko z jednej funkcji. Technologia 4G/LTE na początku służyła jedynie do obsługi danych. Po czasie udało się rozszerzyć możliwości o wykonywanie połączeń, co umożliwiło jednoczesne używanie internetu i połączeń. Funkcjonalność ta nazywa się VoLTE właśnie.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@michalk76  napisał(a):
Dziękuję za odpowiedzi. Tylko dlaczego mam mieć włączone coś , czego nie chcę a telefon w XXI wieku nie potrafi wykonywać 2 podstawowych zadań jednocześnie.

@michalk76  Nie wiem czy wiesz ale operatorzy wyłączają sieć 3G i usługa VolTE zostanie włączona na stałe bez możliwości jej wyłączenia  z poziomu operatora czy z poziomu telefonu.

3G już został wyłączony w T-Mobile a od września 2023 będzie wyłączał Orange.

TenTaki
Helping Hand
Opcje
Sam sobie zaprzeczasz... chcesz tej funkcji... a nawet rządasz aby Twój telefon działał tak jak ta funkcja.
I nie ma co chełpić się tym XXI wiekiem...nie wszyscy nadążają.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@michalk76  napisał(a):
Tylko dlaczego mam mieć włączone coś , czego nie chcę a telefon w XXI wieku nie potrafi wykonywać 2 podstawowych zadań jednocześnie.

Chcesz dzwonić i mieć włączoną transmisję danych, a dlaczego nie chcesz włączyć opcja VoLTE. Dziwne zachowanie, w czym to Ci przeszkadza?

Telefon nie jest winny, że nie parafii wykonać dwóch czynności jednocześnie (dzwonienie i połączenie z internetem), ponieważ nie zależy to do telefonu, ale od samej technologi GSM.  

dejVid21
Pathfinder
Opcje
Cześć. Mam pytanie w takim razie, bo nie do końca to rozumiem. Nigdy z poziomu smartfona nie miałem włączonej funkcji VoLTE, nigdy mi się nie wyświetlała ikonka koło ikony baterii, a nie "zrywało" mi internetu podczas połączeń telefonicznych. Od jakiegoś czasu owszem tak się dzieje i tak, korzystam z usług T-mobile ale na kartę, smartfon jest z wolnej sprzedaży. Mam ciągle w ustawieniach możliwość włączenia bądź wyłączenia funkcji VoLTE i jak tak czytam tematy z tym związane to podejrzewam że jest to kwestia nie zainstalowania jednej z aktualizacji systemu. A jeśli tak, to jak to jest możliwe? Chyba że pozostałe osoby co występują tu z zapytaniami, że funkcja VoLTE była w ustawieniach a teraz jej nie ma, mają oprogramowanie operatorskie.
0 Like