Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Instalowanie aplikacji na karcie pamięci lub przenoszenie ręczne na komputerze,niewystarczająca ilość miejsca pamięci na karcie

(Temat utworzony: 28-04-2022 11:16 PM)
6742 Wyświetlenia
Droko
Journeyman
Opcje

Witam właśnie kupiłem samsunga galaxy a52s i potrzebuje waszej pomocy czy można ustawić kartę pamięci jako pamięć główną żeby wszystkie aplikacje były instalowane automatycznie tylko na niej czy trzeba wszystko ręcznie np. przeniosłem tik toka bo był już zainstalowany na telefonie  na karte pamięci normalnie  ale gdy pobrałem i chciałem przenieść Wild Rift na karte pamięci to miałem już problem wyskoczyło mi że na karcie nie ma dostępnego miejsca gra waży 3.4gb, po podłączeniu telefonu do komputera przeniosłem ręcznie Wild Rifta na karte pamięci ale niestety coś nie działa i nadal instaluje mi aktualizacje i gre od nowa w pamięci wewnętrznej. Gdzieś czytałem że nową karte powinno się sformatować i niby wyskoczy opcja czy chce ustawić karte jako pamięć domyślną czy powinienem  to zrobić?  Czy przenoszenie aplikacji na komputerze z pamięci wewnetrznej na karte pamięci jest bezpieczne i czy to w ogole działa bo może coś źle zrobiłem, przeniosłem tylko folder z grą. Co mi doradzicie, jest jakiś limit gdy chce przenieść aplikacje bo dziwne kupiłem karte 256 specjalnie dla aplikacji a tu mi pisze że miejsca nie wystarczy...

MichaelC77
First Poster
Opcje
Witajcie, mam taki problem może i wy go też macie. 
Po akutualizacji do one ui 5.1. Mój telefon wywalił wszystkie aplikacje które miałem przeniesione na kartę pamięci to pamięci wewnecznej i teraz przy próbie ponownego przeniesienia pojawia się komunikat "Nie wystarczająca ilość miejsca w pamięci" 
Nadmienię, że telefon ma zajęta pamięć wewnętrzna w 50% a karta pamięci jest zajęta w 9%. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MichaelC77, może wystarczy sformatować kartę pamięci i wszystko wróci do normy.

0 Like
TomX545
Student
Opcje
Mam taki problem, otóż na Samsungu Galaxy A54 5G z Androidem 14 nie mogę w aplikacji Netflix zmienić miejsca zapisu na kartę pamięci. Kiedy wybiorę kartę SD od razu zmienia się z powrotem na pamięć wewnętrzną. Na karcie jest wystarczająco miejsca.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Przyczyn może być parę. Proszę na początek wyłączyć I włączyć telefon. Jeśli nie pomoze, to można spróbować wyczyścić dane aplikacji Netflix
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- NETFLIX
- DOMYŚLA PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
Można spróbować tez na inej karcie pamięci? Czasem jest jednak tak że aplikacja mimo że mamy włożoną kartę pamięci, domyślne zapisywanie z niej plików odbywać się będzie tylko i wyłącznie w pamięci telefonu. Po pobraniu możemy dopiero przenieść na kartę pamięci.
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Witam!
A spróbuj po prostu wyłożyć i włożyć kartę SD na wyłączonym telefonie. Jeśli nie to spróbuj są sformatować.
0 Like
TomX545
Student
Opcje
Niestety, lecz wysunięcie i ponowne włożenie karty SD nie pomogło. Próbowałem oczywiście z czyszczeniem danych aplikacji, ale też nie pomogło. Dodam, że zdjęcia, filmy w 4K i np. seriale z Disney+ zapisują się normalnie na karcie pamięci.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@TomX545 Patrzyłeś na zezwolenia aplikacji? Deweloperzy aplikacji wskazują za problem problem z samą kartą SD - być może nie spełnia warunków prędkości zapisu/odczytu.

0 Like
NiktTakiJakiMyslisz
First Poster
Opcje
Witam. Posiadam Samsunga A21s. Pojemność dysku w tym telefonie to tylko 32GB, co dla mnie jest to za mało. Najwiecej miejsca zajmują aplikacje i chciałbym te aplikacje przenieść na kartę SD. Czy jest to możliwe? Z góry dzięki za pomoc.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jaki tam jest android ale kiedyś była taka możliwość ale nie całych aplikacji a jedynie danych aplikacji więc po pierwsze dużo miejsca Ci to nie da a po drugie to dosyć szybko pada karta SD w takim przypadku. Wiem bo sam kiedyś tak używałem. Spróbuj przytrzymac dana aplikacje i kliknąć ikonkę i żeby wejść w ustawienia apki i tam poszukaj
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@NiktTakiJakiMyslisz  Witam

Zależy to od samej aplikacji. Tylko w niektórych aplikacjach można to zmienić.

Tutaj ścieżka: Ustawienia - Aplikacje - wybieramy aplikację - Domyślna pamięć lub Pamięć(zależy od wersji One UI): tutaj, jeżeli się da, to jest opcja: Użyto Domyślna pamięć: Zmień. Jeżeli nie ma tej opcji, to nie da się "przenieść" aplikacji na kartę.