Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Instalowanie aplikacji na karcie pamięci lub przenoszenie ręczne na komputerze,niewystarczająca ilość miejsca pamięci na karcie

(Temat utworzony: 28-04-2022 11:16 PM)
6469 Wyświetlenia
Droko
Journeyman
Opcje

Witam właśnie kupiłem samsunga galaxy a52s i potrzebuje waszej pomocy czy można ustawić kartę pamięci jako pamięć główną żeby wszystkie aplikacje były instalowane automatycznie tylko na niej czy trzeba wszystko ręcznie np. przeniosłem tik toka bo był już zainstalowany na telefonie  na karte pamięci normalnie  ale gdy pobrałem i chciałem przenieść Wild Rift na karte pamięci to miałem już problem wyskoczyło mi że na karcie nie ma dostępnego miejsca gra waży 3.4gb, po podłączeniu telefonu do komputera przeniosłem ręcznie Wild Rifta na karte pamięci ale niestety coś nie działa i nadal instaluje mi aktualizacje i gre od nowa w pamięci wewnętrznej. Gdzieś czytałem że nową karte powinno się sformatować i niby wyskoczy opcja czy chce ustawić karte jako pamięć domyślną czy powinienem  to zrobić?  Czy przenoszenie aplikacji na komputerze z pamięci wewnetrznej na karte pamięci jest bezpieczne i czy to w ogole działa bo może coś źle zrobiłem, przeniosłem tylko folder z grą. Co mi doradzicie, jest jakiś limit gdy chce przenieść aplikacje bo dziwne kupiłem karte 256 specjalnie dla aplikacji a tu mi pisze że miejsca nie wystarczy...

20 Odpowiedzi
Droko
Journeyman
Opcje

Jeszcze się mi przypomniało, można ustawić docelowe miejsce pobierania w sklepie play lub  galaxy store jako karte pamięci?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Droko Witam. Większość aplikacji nie można w ogóle przenieść na kartę pamięci że względu na ich działanie. W pierwszej kolejności zawsze będzie pobieranie na telefon. Pamięć karty możemy wykorzystać w aparacie i do przenoszenia zdjęc,muzyki i tym podobne pliki.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Droko  Witam

Niestety nie wszystkie aplikacje można przenieść lub domyślnie instalować na karcie pamięci.

Droko
Journeyman
Opcje

@PrzemekM @_Technik_ Dziękuje za informacje, no nic chociaż będę miał dużo miejsca na jakieś filmy z netflixa lub spotify bo jakaś tam opcja z kartą pamięci była czy tam jakieś pomniejsze aplikacje. 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Musisz jeszcze pamiętać że nawet jak przeniesie się jakas aplikacja czy gra, to i tak przeniesie się tylko część zasobów aplikacji, reszta zostaję w pamięci urządzenia. Pozdrawiam.
Droko
Journeyman
Opcje
Ok dzięki dobrze wiedzieć,właśnie pobrałem sobie parę odcinków serialu i zapisuję mi na karcie więc jak narazie wszystko działa.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak takie rzeczy jak zdjęcia, filmy, muzykę i tym podobne będzie można spokojnie pobierać i zapisywać na karcie pamięci.
0 Like
ertix_pl
Pioneer
Opcje
Jak przenieść fortnite na kartę sd 

image

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie wszystkie aplikacje można przenosić na kartę pamięci. Jeżeli w ustawieniach nie ma takiej opcji to znaczy, że deweloper nie umożliwia przenoszenia danych aplikacji na kartę.