Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inna koncepcja paska nawigacyjnego

(Temat utworzony: 19-12-2024 01:44 PM)
241 Wyświetlenia
proud_andre
Explorer
Opcje
Chciałbym, aby Samsung ponownie przemyślał projekt paska nawigacyjnego, ponieważ obecna implementacja wydaje się nieco niewygodna. Pasek często pojawia się w formie półprzezroczystej, a jego tło nakłada się na część treści na ekranie, co może sprawiać, że interfejs wydaje się zagracony. W przeciwieństwie do tego pasek nawigacyjny Apple pojawia się i znika płynnie, nie zasłaniając treści, a jego projekt jest znacznie czystszy i bardziej intuicyjny, bez dodatkowego tła. Mam nadzieję, że Samsung weźmie te uwagi pod uwagę i ulepszy ten aspekt interfejsu.

image

image

image

image

image

image
0 Like
7 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@proud_andre, sugestię można zgłosić w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Ten pasek można wyłączyć
proud_andre
Explorer
Opcje
Rozumiem, że w One UI na Samsungu można wyłączyć pasek nawigacji, ale w wersji One UI 6.1 trzeba już do tego użyć aplikacji Good Lock, ponieważ standardowe ustawienia tego nie umożliwiają. To wprowadza pewne niedogodności, swoiste obejścia. A co, jeśli nie chciałbym go wyłączać, lecz wolałbym, aby pasek pozostał, ale był bardziej dopracowany — na przykład taki, jak w iOS? W telefonach Apple pasek nawigacji wydaje się bardziej funkcjonalny i elegancki.
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Wtedy możesz zgłosić sugestie do Samsunga i liczyć na to, że na nią spojrzy.
Albo kupić iPhone
proud_andre
Explorer
Opcje
Samsung to dla mnie coś więcej niż telefon — jestem z marką od lat, jeszcze od czasów Galaxy Ace na Androidzie 2.3. Od tamtej pory zawsze wybieram Samsung i nie planuję tego zmieniać. iPhone to na pewno ciekawa opcja, ale dla mnie Samsung ma swój urok i możliwości. Po prostu chciałbym, żeby rozwój interfejsu szedł w bardziej przemyślanym kierunku, bez potrzeby sięgania po dodatkowe aplikacje czy jakieś „obejścia”. Nie ma sensu popadać w skrajności i od razu zmieniać ekosystem, skoro Samsung ma potencjał na idealny balans.
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Ja jestem z Samsungiem od kilku lat i oczywiście, że ma potencjał, ale odnoszę wrażenie, że świadomie go nie wykorzystuje. Przez ten cały czas zauważyłem, że Samsung woli ograniczać niż rozszerzać lub dać możliwość wyboru.
0 Like
proud_andre
Explorer
Opcje
Masz rację, czasami rzeczywiście wydaje się, że Samsung ogranicza możliwości zamiast je rozwijać. Mimo to, nie planuję zmieniać marki, bo nadal widzę w Samsungu ogromny potencjał. Wprowadzenie zmian w One UI 7, takich jak lepsza personalizacja i zaawansowane opcje dostosowywania ekranu głównego, to już krok w dobrą stronę. Jednak liczę na to, że Samsung w przyszłości skupi się na dopracowaniu szczegółów, zwróci uwagę na detale i pozwoli na jeszcze większą swobodę w konfiguracji. Jestem pewny, że One UI ma potencjał, by być naprawdę intuicyjnym i funkcjonalnym systemem, ale potrzebuje jeszcze drobnych poprawek, które poprawią ogólne wrażenia użytkownika