Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Import haseł z Chrome do Samsung Internet

(Temat utworzony: 21-10-2021 10:54 PM)
3835 Wyświetlenia
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ogólnie doczytałem, że raczej nic takiego nie ma żeby zrobić z automatu.
Natknąłem się na Samsung Internet dla Google Chrome. Problem w tym, że gdzieś mi się to pobiera ale nie wiem gdzie.
Nawet w samej przeglądarce Samsung Internet nie znalazłem opcji importuj, eksportuj.
Czym można jeszcze załatwić temat importu haseł, zakładek z Chrome do Samsung Internet?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Jedyna chyba opcja to już pobrać sobie Chroma na kompie do Chroma przenieść wszystkie zakładki z Firefoxa. Następnie ściągasz sobie specjalną wtyczkę Samsung internet na Chroma i zasysasz te zakładki wszystkie z Chrome i teraz możesz zakładki docelowo z Firefoxa w Samsung internet. Bezpośredniej synchronizacji chyba nie ma Samsung ma tylko z chromem
0 Like
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Witam. Czy ktoś się orientuje czy można przenieść hasła z Chrome do przeglądarki Samsunga ? Chciałbym zacząć korzystać z tej przeglądarki ,lecz niestety brak haseł zapisanych przez tyle lat w chrome skutecznie mnie zniechęca ,Samsung pass jest o wiele lepszy od haseł w chrome ,ale niestety nie mogę ich przenieść . Pomoże ktoś ?
Flamingo_
Voyager
Opcje
Może ten sposób pomoże... Na wszelki wypadek poczekaj na odpowiedź ekspertów, bo szczerze wolę korzystać z chrome i na chromie mam wszystkie hasła. W samsung pass mam tylko zapisane hasła od aplikacjiScreenshot_20230419_204258_Google Play services_1000017269_1681929778.jpgScreenshot_20230419_204229_Google Play services_1000017267_1681929749.jpg
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Właśnie to nie działa ,bo Samsung pass nie chce zaimportować tego pliku .
Też od lat korzystam z Chrome ,ale czytam pozytywne opinie odnośnie stockowej Samsunga i chciałem spróbować no,ale jeżeli nie uda się przenieść haseł to niestety nie spróbuję 😛
0 Like
Seiffy
Explorer
Opcje
możesz je dodać ręcznie a kiedy korzystasz z przeglądarki i po raz pierwszy wpiszesz nowe hasło wyskakuje komunikat czy zapisać hasło w samsung pass
SergioMinetti
Navigator
Opcje
To że wyskakuje komunikat to wiem ,chodzi mi o przeniesienie ok 260 haseł z Chrome do Samsung pass . Jednak ponad 200 haseł ręcznie przenosić to trochę słabo ,liczyłem na jakąś metodę import eksport.
0 Like
Seiffy
Explorer
Opcje
Sprawdź czy masz włączoną synchronizację danych w swojej przeglądarce jeśli tak zaloguj się na tym samym Gmailu w aplikacji samsung pass i zaznacz opcje "synchronizuj z samsung cloud" być może to pomoże a jeśli nie jest jeszcze opcja włączenia autouzupelniania hasel nie przez samsung pass tylko Chrome

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Hasła i automatyczne wypełnianie > Usługa automatycznego wypełniania > wybierz google klikasz ok i gotowe
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Wszystko to co opisałeś mam zrobione ,opcja ostatnia czyli ustawienia automatycznego wypełniania i hasła ,nie zależnie czy zmienię na Samsung Pass czy Google nic zupełnie nie daje . Nadal muszę wszystkie hasła i loginy wpisywać w przeglądarce Samsung .
Próbowałem już chyba wszystkiego , terapeutycznie ta ostatnia opcja powinna załatwić wszystko ,niestety nie daje nic .
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Zainstaluj Menadżera haseł od Google, będziesz miał wszystkie hasła, które są zapisane na koncie Google.
0 Like
SergioMinetti
Navigator
Opcje
Chodzi ci o tego menadżera ?
Jeżeli tak to niestety nie działa 😞Screenshot_20230420_100625_Settings_1000001972_1681978004.jpg
0 Like