Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22+ Samsung Pass a wymuszenie odcisku palca - wyłaczenie

(Temat utworzony: 10-11-2022 11:11 AM)
2064 Wyświetlenia
Luki_S22PlusXX
Apprentice
Opcje

Cześć,

Niestety z powodu, że nakleiłem folię ochronną nie działa odcisk palca. Próbowałem od nowa to skonfigurować, zwiększyć czułość ale niestety nie pomaga.

Przy próbie logowania się do Samsung Pass wymaga podania hasła a następnie skonfigurowania odcisku palca, da się to jakoś wyłączyć?

Proszę o wsparcie :smiling-face:

12 Odpowiedzi
Luki_S22PlusXX
Apprentice
Opcje

Znalazłem sposób... jedyny możliwy na tą chwile.

Odklejenie szkła, wyłączenie w samsung pass odcisku palca a następnie zapisanie ustawień.

Przyklejenie szkła.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Luki_S22PlusXX  Witam

W sytuacji pomocne może okazać się czyszczenie danych aplikacji, w tym celu wybieramy kolejno: Ustawienia -> Aplikacje -> Ikona filtra na przeciwko napisu " Twoje Aplikacje" -> Pokaż aplikacje systemowe -> Ok -> Biometrics (proszę wyszukać lupą taką frazę) -> Wymuś zatrzymanie -> Domyślna Pamięć -> Wyczyść Dane.

Dalej proszę uruchomić aplikacje telefon i wpisać kod *#9900# i wybrać delete dumpstate logcat -> ok.

Screenshot_20221110-121945_Service mode.jpg

Dalej proszę wybrać kolejno: Ustawienia -> Biometria i zabezpieczenia -> Odciski palców -> Usuwamy.

Następnie proszę wyłączyć urządzenie i następnie proszę wyłączone urządzenie podłączyć do komputera z użyciem kabla USB i kolejno aby włączyć telefon należy przytrzymać klawisz zasilania i zgłaśniania ( zwiększania głośności), gdy pojawi się Logo Samsung - zwalniamy klawisze. Gdy pojawi się tryb Android Recovery wybieramy kolejno: Wipe cache partition -> Yes -> Repair apps.

wahadlo
Pathfinder
Opcje
Zmień szkło bo jakieś dziwne że nie łapie odcisku
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Kurcze, po roku dzięki Twojej radzie, udało mi się rozwiązać mój problem z logowaniem do samsung pass. O dziwo po tym zbiegu okazało się, że moje szkło Bizon jednak radzi sobie z odcinkiem. Trzeba co prawda docisnąć ekran palcem mocniej, ale czyta. Dzięki.
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
Mam pytanie odwrotne, po aktualizacji aplikacji pocztowej, nie działa mi na niej samsung Pass, nie mogę wymusić auto uzupełniania aby go używać do logowania, ktoś miał może taki problem?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Danny888, próbowałeś wyczyścić dane aplikacji pocztowej? Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > aplikacja pocztowa > Pamięć > Wyczyść dane. Po wykonaniu tego zabiegu trzeba będzie ponownie skonfigurować aplikację.

Danny888
Voyager
Opcje
@mirudo24 od tej czynności zaczołem ale najprawdopodobniej Interia w swojej apce po ostatniej aktualizacji zablokowała możliwość autouzupełniania stąd Samsung Pass nie łapie możliwości dodania loginu i hasła.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Danny888, jeżeli to problem po stronie aplikacji pocztowej to niestety nic więcej nie wymyślimy na forum. Pozostaje skontaktować się z deweloperem aplikacji.

Danny888
Voyager
Opcje
Niestety deweloper umywa ręce i zrzuca winę na Samsunga i jego aplikacje Samsung Pass, mam nadzieję że nowe trendy bezpieczeństwa nie spowodują tego, że inni developerzy też zaczną blokować takie aplikacje do autouzupełniania jak Pass.
0 Like