Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Health trening - rozgrzewka i odpoczynek

(Temat utworzony: 14-08-2023 10:39 AM)
281 Wyświetlenia
Ab432
Student
Opcje
Czy dodając cel treningowy, mogę zrezygnować z czasu rozgrzewki i końcowego odpoczynku? Kiedy zakładam sobie długość trasy i czas, w jaki chcę ją pokonać, pierwsze 5 min zabiera mi na rozgrzewke, ostatnie 5 na odpoczynek - chciałabym rozgrzewać się i odpoczywać w swoim tempie, bez tego co przewiduje dla mnie apka 
0 Like
9 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Ab432 Dodajesz trening przez zegarek czy przez Samsung Health na telefonie? Kiedy rozpoczynam trening chodu w Samsung Health na telefonie i ustawiam trening, nawet bardzo długi, to nie widzę, aby aplikacja wyznaczała mi czas na rozgrzewkę i odpoczynek.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ab432  Cześć

U mnie jest dokładnie tak samo jak u @PatrykF 

0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
U mnie czy tego chce czy nie to i tak mam rozgrzewkę i odpoczynek dodając z poziomu telefonu. Wybrany trening- trener biegania, podczas wybranego chodu nie mam rozgrzewki i odpoczynku Screenshot_20230815_090614_Samsung Health.jpg
0 Like
Ab432
Student
Opcje
Przez zegarek i telefon wygląda to tak samo. Może przy treningu chodu nie robi rozgrzewki o odpoczynku. Mam tak jak @Danylewy
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Ab432 Wygląda więc na to, że aplikacja chce nas przygotować przed większym wysiłkiem fizycznym i zmusza do wykonania rozgrzewki, której nie da się pominąć. Można przesłać sugestię o usunięcie tego elementu ćwiczenia poprzez Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach (tak - można tamtędy przesyłać także sugestie).

Rozyk88
First Poster
Opcje

Witam,

Odkopuję temat, czy ktoś wie jak wyłączyć rozgrzewkę w tworzeniu własnego celu?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Rozyk88 Na ten moment nie ma takiej opcji.

0 Like
Rozyk88
First Poster
Opcje
Dzięki za informację
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Rozyk88 Jeżeli chcesz, możesz utworzyć sobie procedurę treningu i tam da się wyłączyć rozgrzewkę i odpoczynek.

Samsung Health > Moje treningi > Więcej > Plusik w prawym górnym rogu > Utwórz procedurę treningu > Wyłącz rozgrzewkę i odpoczynek > Dodaj ćwiczenie > Zapisz.

0 Like