Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne przewyższenie

(Temat utworzony: 02-09-2024 11:40 AM)
147 Wyświetlenia
mmja78
First Poster
Opcje
Cześć. Czy ktoś napotkał problem błędnego wyliczania przewyższenia w Samsung Health/trening rowerowy rejestrowanego przez Watch5pro? Bez zegarka, sam smartfon S23U identyczną trasę (kilka dni wcześniejszą) zapisał z przewyższeniem 195m, zaś po rejestracji tym zegarkiem przewyższenie zanotowane 35m (jakby tylko odjął od wysokości max wysokość min). 
Usiłowałem zgłosić jako bug ale mam wrażenie, że "automatyczna" odpowiedź wsparcia technicznego z góry traktuje mnie jak debila i usiłuje sprawę oddalić - opisując jak zrzucić logi w sposób zupełnie niezrozumiały i chyba nieuzasadniony - podczas tego zgłoszenia przez kilka minut logi były wysyłane automatycznie.

0 Like
8 Odpowiedzi
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Było o tym już nie raz na forum, raczej tego działania sensownie nie wytłumaczą i nic z nim (błędem) nie zrobią.
Ewentualnie dostaniesz regułkę o wyczyszczeniu czujników i resecie zegarka 😂
0 Like
mmja78
First Poster
Opcje

No taką regułkę właśnie dostałem i zdenerwowała mnie od razu ;). Dzisiaj, jak się uda na rowerek wyskoczyć zainicjuję zapis z telefonu i jak przewyższenie będzie spowrotem liczone to sprzedam tego watch5pro (a kurde dopiero co tytanową bransoletę zamówiłem)

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@mmja78 Nie wiem co Ci wysłano, ale przy urządzeniach wearable logi systemowe od jakiegoś czasu wysyła się poprzez:

Galaxy Wearable > Ikonka 4 kwadracików na środku na dole ekranu > 3 kropki u góry po prawej stronie > Ustawienia > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

Poza tym ciężko jest coś więcej zrobić poza prostym restartem urządzenia i ostatecznie resetem sprzętu.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę że to błąd odczytu wysokościomierza lub GPS. Zegarek jest mniejszy przez co ciężej jest mu złapać sygnał z satelity
0 Like
mmja78
First Poster
Opcje
Graf z wysokościami wygląda podobnie w obu przypadkach (podobnie jak zapis samej trasy), czyli same współrzędne 3d są bardzo podobne. Błąd na 99% leży w obróbce tych danych, według mojego zdrowego rozsądku oczywiście. Różnice wynikające z niedokładności odczytu współrzędnych nie powinny spowodować takiej dużej różnicy w przewyższeniu, a tutaj różni się o rząd wielkości!
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@mmja78 Możliwe, że dane zaciągane są z innej stacji i stąd różnica w pomiarze. Spróbuj zgłosić błąd - nie sądzę, aby resety pomogły w tym wypadku rozwiązać ten problem.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

0 Like
mmja78
First Poster
Opcje
Sprawa banalna wychodzi, i raczej to wstyd dla Samsunga, a przynajmniej dla osób odpowiedzialnych za aolikację Samsung Health. Jak wystartujecie trening z poziomu telefonu a nie zegarka, przewyższenie jest obliczane poprawnie, tzn ponownie wyliczyło mi około 200m na tej samej trasie. Teraz dlaczego uważam że to wstyd - ciężko mi uwierzyć, że deweloperzy tej aplikacji o tym nie wiedzą. Sumowanie punktów przy których rośnie wysokość to nie jest skomplikowana matematyka. Czy to zbyt zasobo albo energożerne dla zegarka? Mogli jasno umieścić taką informację, ewentualnie dokonać takiego przeliczenia po synchronizacji danych z zegarka (obliczyć na telefonie). Brak przejrzystości to niestety brak szacunku dla klienta, dokładając do tego braki w podejściu do osoby próbującej zgłosić problem nie świadczy dobrze o wierchuszce tego giganta.
0 Like
PiotrS__
Pioneer
Opcje
U mnie niestety start treningu z telefonu powoduje olbrzymi błąd przewyższenia. To jak i u kogo to działa jest chyba loterią. Kupiłem telefon i zegarek tego producenta ze wzgledu na podobno dbałość o oprogramowanie i jakość czujników. Źle to wygląda i raczej nikomu tego sprzętu nie polecę w kontekście aktywności.
0 Like