Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Zdjęcia a Galeria

(Temat utworzony: 02-11-2021 01:04 PM)
4078 Wyświetlenia
RyśkaM
First Poster
Opcje
Gdzieś się zatrzymałam i nie ogarniam. Czy zdjęcia z galerii to te same co zapisane na koncie Google w Zdjęciach? Jak to zrobić, żeby były tylko w galerii telefonu a nie na Googlu. W ogóle da się tak?
Przejdź do rozwiązania
Members_flD9tCl
Journeyman
Opcje

hej,

czy ktoś jest  w stanie mi pomóc informacja - jak przeniesc cale albumy z aplikacji galeria samsung ( samsung s22) do zdjecia google lub dysk google?   Aplikacja zdjęcia google widzi co prawda moje zdjecia z telefonu i moge w niej twoarzyc albumy, ale nie widzi juz posegregowanych w albumy zdjec  w apce samsung galeria... Konczy mi sie miejsce w telefonie i chcialam cale albumy przeniesc do zdjec google, ale  wydaje sie to niemozliwe 😞 wchodze  z zdjecia gogle i nie widze albumow z galerii, a bedac w galerii nie ma opccji przeniesc/kopiuj do zdjecia google lub dysk. Probowam tez przez komputer 😞

0 Like
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Zdjęcia google >biblioteka>zdjęcia na urządzeniu >wyświetl wszystko. Powinny wusiwtlic sie albumy z urządzenia i można wybrać które synchronizować a które nie ...
Members_flD9tCl
Journeyman
Opcje

Dziękuje za odpowiedz. No włąśnie niestety widzi  tylko takie albumy jak whatsapp ( tu z podzialem na zdjecoa/dokumenty i filmy) , wiadomości, aparat,  a nawet zdjecia z  zewnetrznej aplikacji youcat, ale nie widzi albumów z galerii samsunga, a duzo czasu poswiecilam zeby tam wszystko posegregowac.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_flD9tCl  Hej

Można zrobić to dokładnie w taki sposób w jaki podała @Basia1994  :smiling-face:

Można również ręcznie pojedynczo przesyłać lub przesłać na komputer zdjęcia i później na zdjęcia google przez przeglądarkę.

Members_flD9tCl
Journeyman
Opcje

Jezeli nie znajde rozwiazania to sprobuje przekopiowac na komputer, a z komputera dodam do zdjec recznie. Tylko jak probowalam dodawac do zdjec google zdjecia   z podlaczonego do komputera telefonu  to pozwalal tylko pojedynczo) Moze musze najpierw zgrac na komputer. Sposob z biblioteka wydaje sie sensowny, tylko nie wiem dlaczego nie widzi albumow stworzonych  w aplikacji galeria samsung.  Nie widzi tez ulubionych z galerii samsung.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_flD9tCl  tak ja dokładnie w taki sposób robię gdy tworze większe albumy na zdjęcia google. 

Tym bardziej że i tak archiwizuje zdjęcia głównie na komputerze, ale rzeczywiscie zdjęcia google nie widzą wszystkich albumów na telefonie

0 Like
Members_flD9tCl
Journeyman
Opcje

Kurcze, a mozna gdzies zglosic,  żeby samsung to dopracował? Tymczasem druciarsko pomyslalm ze bede kopiowac cale albumy do jednego z tych ktore widzi aplikacja zdjecia  przechodzac przez biblioreke np. whatsapp dokumenty i po stworzeniu albumu w aplikacji zdjecia ponownie "wyczyszcze" album roboczy gify i skopiuje tam zdjecia  zinnego albumu a galerii samsung,który  bede chciala przeniesc do zdjec. Szybciej bedzie mi w ten sposob po wifi przesylac niz kablem na komputer. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_flD9tCl  można przesłać poprzez aplikacje Samsung Members, chociaz nie wiadomo czy to nie jest kwestia po stronie aplikacji google

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_flD9tCl, Aplikacja Zdjęcia Google traktuje całą zawartość katalogu Pamięć wewnętrzna/DCIM  jako album o nazwie Aparat. Nie bierze pod uwagę utworzonych w tym folderze podkatalogów jako osobnych albumów.

Jeśli chcesz, aby albumy były poprawnie widoczne w Zdjęciach Google, to zdjęcia muszą znajdować się w folderze na głównej pamięci wewnętrznej telefonu. Bez dodatkowych podfolderów. Po prostu przenieś albumy/foldery z katalogu DCIM do pamięci wewnętrznej i będzie ok.

Pamięć wewnętrzna/Album 1
Pamięć wewnętrzna/Album 2 itd.