Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Zdjęcia a Galeria

(Temat utworzony: 02-11-2021 01:04 PM)
4074 Wyświetlenia
RyśkaM
First Poster
Opcje
Gdzieś się zatrzymałam i nie ogarniam. Czy zdjęcia z galerii to te same co zapisane na koncie Google w Zdjęciach? Jak to zrobić, żeby były tylko w galerii telefonu a nie na Googlu. W ogóle da się tak?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RyśkaM, Zgadza się. Aplikacja Zdjęcia od Google wyświetla te same zdjęcia, które są widoczne w normalnej Galerii (Zdjęcia z aparatu oraz zrzuty ekranu). Możesz całkowicie przestać korzystać z tej pierwszej lub po prostu wyłączyć synchronizację a wtedy zdjęcia nie będą przesyłane do chmury. Mimo to niezależnie od ustawienia synchronizacji fotografie i tak będą widoczne w aplikacji Zdjęcia Google.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RyśkaM, Zgadza się. Aplikacja Zdjęcia od Google wyświetla te same zdjęcia, które są widoczne w normalnej Galerii (Zdjęcia z aparatu oraz zrzuty ekranu). Możesz całkowicie przestać korzystać z tej pierwszej lub po prostu wyłączyć synchronizację a wtedy zdjęcia nie będą przesyłane do chmury. Mimo to niezależnie od ustawienia synchronizacji fotografie i tak będą widoczne w aplikacji Zdjęcia Google.

slawekfiluś
Pioneer
Opcje
Mam pytanie mam włączoną synchronizację do zdjęć Google i przykładowo jak usunę zdjęcie z aplikacji zdjęcia Google to automatycznie usuwa mi się zdjęcie z galerii na karcie pamięci ,i czy jest taka możliwość żebym jak usunę zdjęcie z aplikacji zdjęcia Google nie usuwało mi zdjęcia z galerii na karcie pamięci 
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie ma takiej możliwości, to dotyczy również OneDrive. Jedyne wyjście, to przenieść zdjęcia, gdy karta jest pełna.
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Nie jestem ekspertem od zdjęć google, ale myślę źe da się to ustawić w ustawieniach
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Masz takie coś: zdjęcia Google -> zdjęcie profilowe -> ustawienia -> aplikacje i urządzenia -> dostęp do karty SD. Mam nadzieję że pomogłem1706985851267.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slawekfiluś  Niestety nie, jak chcemy usuwać zdjęcia tylko ze zdjęć google to najlepiej przez przeglądarkę na komputerze

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, Zdjęcia usunięte przez przeglądarkę na komputerze też zostaną usunięte na telefonie, jeśli mamy aktywną synchronizację. Wymagana jest tylko dodatkowa zgoda.

Screenshot_20240203_195120_Photos.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  tak masz racje ale  jak włączona jest synchronizacja. U mnie że nie ma  jej włączonej mogę kasować spokojnie na komputerze zdjęcia a na telefonie zostają.

Zrzut ekranu 2024-02-03 195432.png

@slawekfiluś  także musisz sprawdzić u siebie czy masz włączone automatyczne kopie zapasowe

slawekfiluś
Pioneer
Opcje
Dzięki
0 Like