28-07-2022 09:42 PM
31-07-2022 10:22 AM
31-07-2022 10:28 AM
31-07-2022 10:56 AM — edytowano 31-07-2022 11:04 AM
Pisząc o zmianie dźwięków miałem na myśli raczej ich rodzaj a nie ich poziom głośności np
PS. Teraz dopiero zauważyłem, jeżeli to powiadomienie dotyczy tylko kluczyka samochodowego to ten Orion to znowu pudło 😏
31-07-2022 06:18 PM — edytowano 31-07-2022 06:20 PM
Chyba w końcu coś trafiłem . Chyba nawet obydwa dźwięki tzn. potwierdzenie i powiadomienie (przy płatności nie słyszałem motywu Spaceline - chyba) . Szkopuł w tym, że Mozartem to ja nie jestem i po paru min nie pamiętam co słyszałem. Stawiam na któreś 2 motywy dźwiękowe spośród tych 3 poniżej:
31-07-2022 06:50 PM
31-07-2022 07:13 PM — edytowano 31-07-2022 07:16 PM
W momencie płatności miałem ustawioną głośność tak jak na skrinie. Odniosłem wrażenie, że było zdecydowanie głośniej niż zwykle. Zwykle system i powiadomienia są na 50% tak jak reszta. Następnym razem ustawie je na 0% i zobaczę czy nie ma różnicy 🙂
31-07-2022 07:17 PM
01-08-2022 11:13 AM
Jeszcze chciałem na coś zwrócić uwagę. Dzisiaj rano przydarzyło mi się chyba to co jest opisane tutaj
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/zmiana-trybu-dzwi%C4%99ku/td-p/5769811
Co prawda ja nie zmieniałem na wibrację tylko ją dodawałem nawet nie bardzo teraz mogę powiedzieć gdzie ale w każdym razie ruszałem wibracje. Jednocześnie słuchałem radia na tel przez zewnętrzny głośnik i naraz przestałem słyszeć w tle testowane dźwięki, radio bez zmian. Głośność była ustawiona spora bo głośnik był dosyć daleko ode mnie. Wyłączyłem radio, podszedłem do głośnika i dopiero wtedy usłyszałem testowane dźwięki. Ledwo było je słychać pomimo, że nie zmieniałem głośności. Dałem głośność klawiszem na głośniku na max - brak reakcji więc coś tam zacząłem grzebać w tel i w pewnym momencie dźwięki ryknęły znowu. Być może ruszyłem suwakiem na tel ale nie jestem w stanie powiedzieć w jakim stanie był stan panelu głośnością jak na niego wszedłem. O tym wpisie powyżej przypomniałem sobie po fakcie i dopiero wtedy dokładniej go przeczytałem.
02-08-2022 09:02 PM
02-08-2022 10:27 PM
Ja dzisiaj płaciłem specjalnie Portfelem 2 razy i za każdym razem jak zbliżałem tel do terminala to (właśnie w tym momencie 2x - nie do uwierzenia) ktoś do mnie właśnie dzwonił. Nigdy dotąd mi się to nie przydarzyło. Pomimo tego ustaliłem na 100%, że powiadomienie to dźwięk coin (oczywiście można go zmienić) z opcji Zakupy z tych rys powyżej i można regulować jego głośność suwakiem powiadomienia na panelu głośności. Gorzej z dźwiękiem potwierdzenia. Niestety nie jest to żaden z tych które wcześniej zmieniłem. Przypuszczam, że jest to dźwięk aplikacji portfel którego nie można zmienić (przynajmniej na razie). Z tymi dźwiękami to ogólnie jest niezły b... Niektóre apki mają swoje dźwięki, które można dowolnie zmieniać w tych aplikacjach, można dodać własny dźwięk (bo dźwięki są tam traktowane jako dzwonki) za pomocą moich plików Samsunga lub wybrać motywy systemowe. Niektóre aplikacje mają asortyment ograniczony do motywów wyświetlanych przez apkę systemową SecSoundPicker. Apka ta zachowuje się inaczej w przypadku dzwonków i powiadomień. W przypadku dzwonków pozwala dodać swoje motywy które mogą być nawet całymi utworami, ulubionymi hitami w różnych formatach. W przypadku powiadomień już nie można dodawać można tylko wybrać. Niektóre aplikacje mają tzw. swój 'dźwięk aplikacji' który można zmienić na systemowy ale wrócić z powrotem do tego dźwięku już nie można. Żeby go odzyskać trzeba ponownie instalować apkę. W starszych tel w ustawieniach był po prostu Dzwonek i Dźwięk powiadomienia. Teraz są inne dla SIM1 i SIM2. Jeszcze umiejscowienie tych simów na początku z dwukropkami sugeruje, że te dźwięki są TYLKO dla simów a okazuje się że są TEŻ. Zmieniając motyw dla SIM1 zmieniamy domyślny motyw dla całego tel. Mnie dzisiaj przy płaceniu zaczęły dzwonić połączenia, przychodzić powiadomienia związane i nie związane z płatnością, jeszcze ustawiłem wszystko na maxa żeby dokładnie słyszeć. Była taka dyskoteka, że musiałem przepraszać i tłumaczyć że tel mi się zepsuł 🙄