Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google assistant nie działa przy wyłączonym ekranie

(Temat utworzony: 02-06-2021 02:59 PM)
7953 Wyświetlenia
swie99
Apprentice
Opcje
Czy komuś udało się by asystent google działał przy wyłączonym ekranie? 
 Mimo wielu prób mogę go włączyć głosowo dopiero jak włączę ekran. 
 Czy jest to powodem, że są włączone zabezpieczenia - odcisk palca i zdjęcie twarzy ?

Galaxy A50
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dexio  A70 ma Pamięć   6 GB / 128 GB czy to jest mało?

@Nesasio Jak włączy czy wyłączyć przy zablokowanym ekranie.

https://support.google.com/assistant/answer/9134021/zezwalanie-na-wy%C5%9Bwietlanie-twoich-wynik%C3%...

0 Like
Dexio
Navigator
Opcje
Po 1 jak pisałem wyżej, nie oceniam czy ma jej dużo czy nie. Natomiast nawet między 6 a 8 GB to spora różnica, skoro sam system ponad 2 GB zżera na działanie. Ale oczywiście też jestem bardziej zwolennikiem teorii o flagowcach i wyższej półce rodziny S.
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@swie99 Sprawdziłam usługę na A51 i działa prawidłowo na zablokowanym ekranie.

Prześlij zgłoszenie z raportem o błędach do 5 min. od wystąpienia nieprawidłowości. Zrobisz to, wchodząc do Samsung Members > pomoc > wyślij opinię > raporty o błędach > [wybór kategorii]. W tym miejscu należy wybrać częstotliwość, dokładnie opisać problem, oraz upewnić się, że opcja "wyślij dane raportu systemu" jest zaznaczona.

swie99
Apprentice
Opcje
@AgnieszkaG tak zrobiłem.
Być może coś namieszałem z ustawieniami... ale i tak nie mam pojęcia czemu na A50 mam ten problem.
0 Like
Magneticproject
Student
Opcje
Ja mam S23 i przy zablokowanym ekranie klapka, słuchając muzyki na słuchawkach jbl uaktywnia asystenta ale każe mi odblokować telefon.
0 Like
SinFr
First Poster
Opcje
S24 ultra ETUI z klamką samsunga. Jak klapka jest zamknięta nie mogę korzystać z asystenta google. Ktoś wie co i gdzie przestawić?
0 Like
Adikkiel
Voyager
Opcje
Chyba sądzę że ustawienie przycisku zasilania jako Google asystent mogło by pomóc, masz ustawione głosową aktywację?
0 Like
SinFr
First Poster
Opcje
Jest ustawione, wystarczy że otworzę klapkę Jest ok, natomiast bixby przy zamkniętej działa, zarówno jako sam telefon oraz na słuchawkach. Dlatego szukam rozwiązania hak biegam mam słuchawki buds2 jak kliknę o przytrzymam na słuchawkach bixbi zadziała natomiast asystent google jęz nie, nie ma tego problemu jak są same plecki
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@SinFr Możliwe, że masz wyłączone uruchamianie asystenta Google na ekranie blokady.

Ustawienia > Google > Ustawienia aplikacji Google > Wyszukiwarka, Asystent i Voice > Ekran blokady > Odpowiedzi Asystenta na ekranie blokady (włączyć).

SinFr
First Poster
Opcje
Asystent na zablokowanym ekranie działa, jedynie gdy klapka ETUI jest zamknięta nic nie robi czeka na otwarcie klapki, wówczas zaczyna dzwonić. Czyli klapka zamknięta mówię ok google i zadzwoń do, wówczas jest cisza, dopiero jak otworze klapkę mówi ok i dzwoni do wybranego wcześniej kontaktu oczywiście wszystko na zablokowanym ekranie. Natomiast przy otwartej klapce mówię ok google zadzwoń do i jak zamknę klapka to nic nie robi dopiero jak ja otworze zaczyna dzwonić do wybranego kontaktu
0 Like