Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gmail - oznaczenie wiadomości jako przeczytanych

(Temat utworzony: 20-02-2020 01:37 PM)
1222 Wyświetlenia
Rutherford
Journeyman
Opcje

Dzień dobry. Kupiłem Samsunga z androidem 10. Zalogowałem się do konta google. Później aplikacji gmail dodałem kilka innych kont z których korzystam. Dodałem je jako pop3 bo zawsze chce mieć kopię na serwerze. Zaimportowaly się wiadomości. 

Problem z tym że jest ich bardzo dużo :smiling-face:

Jak masowo oznaczyć wiadomości jako przeczytane? Siedzę na tym 3 dni i nic nie wtmyśliłem.

Pozdrawiam. 

0 Like
13 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rutherford, przyznam, że poświęciłem ostatnie kilka minut na znalezienie takiej opcji i również nie znalazłem. Obawiam się, że nie ma takiej opcji w kliencie poczty gmail. Można zaznaczać wiadomości jedna po drugiej, ale nie widzę nigdzie opcji do masowego zaznaczania.

0 Like
Rutherford
Journeyman
Opcje

Ta opcja jest potrzebna każdemu użytkownikowi.  Szkoda, że nie da się z tym nic zrobić. Gmal od Google zawsze kojarzył mi się z bardzo elastycznym oprogramowaniem na przykład w porównaniu z outlookiem.

Jeżeli ktoś coś jeszcze znajdzie chętnie się zapoznam :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rutherford, wyjściem z sytuacji może okazać się przestawienie protokołu na IMAP. Jeżeli  nie będziesz kasował wiadomości z poziomu telefonu to z serwera również nie znikną.

Rutherford
Journeyman
Opcje

Tak tylko, że to są poczty firmowe :smiling-face:

Zakładając czarny scenariusz, że telefon dostanie się w niepowołane ręce, ktoś będzie mógł narobić wiele szkód usuwając całą pocztę. To tak dla bezpieczeństwa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rutherford  Nie wiem, czy słyszałeś o  Google Takeout?

0 Like
Rutherford
Journeyman
Opcje

Poczytałem o tym z tego co zrozumiałem to narzędzie do robienia backupów. Za dużo kombinowania i nie jestem pewien czy to by pomogło. Bardziej spodziewałem się, że w samej aplikacji jest jakaś ukryta opcja do oznaczenia maili jako przeczytane. Jak widać twórcy uznali, że to niepotrzebne obciążenie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rutherford  Używałem firmowego telefonu i też poczty Gmail przez 11 lat i nie było żadnego problemu, żeby ktoś mi wykasował.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rutherford, warto włączyć dodatkowe zabezpieczenie blokady ekranu w postaci kodu (Ustawienia > Ekran blokady > Typ blokady ekranu). W takim wypadku postronna osoba nie dostanie się do telefonu.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Rutherford Google najwidoczniej wyszło z założenia, że ta funkcja nie jest jednak bardzo potrzebna, a już na pewno nie jest potrzebna każdemu użytkownikowi. :winking-face:

Obawiam się, bez sasugerowania developerom google dodania takiej opcji, nic więcej się nie da zrobić. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.