Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gmail - brak komunikatu o nowych wiadomościach

(Temat utworzony: 13-11-2021 11:43 AM)
3165 Wyświetlenia
Rino91
Journeyman
Opcje
Cześć, 
Nie wiem dlaczego, ale na moim telefonie nie pokazują się powiadomienia o nowych wiadomościach na Gmailu (na służbowym iphone wszystko jest błyskawicznie).

Mam włączoną synchronizację, jak również powiadomienia.

Gdzie może być problem? Jak go rozwiązać?

Mój telefon to S20FE
piotrwwl
Student
Opcje
Znany temat dla samsung s24ultra, wiele osób pisało na google na ten temat, u mnie też te powiadomienia nie działają 

Wszystkie opcje są włączone, przy restarcie ustawień udało się uruchomić powiadomienia które działały jeden dzień do momentu wyatapiania innego problemu jakim jest smoczynne resetowanie telefonu. Powiadomienia gmail niewyswietlaja się przy wyłączonym ekranie. 

Produkt w cenie najnowszego iphona a nie potrafią poprawić prostych rzeczy. Przestroga dla innych, niech mój przypadek rozniesie się echem. Od 2 mosiecy telefon resetuje się co jakiś czas, średnio 2-3 razy dziennie. Nie działają powiadomienia gmail. Wielokrotnie prosiłem o sprawdzenie logów aby dowiedzieć się co powoduje błąd. Ignorancja na najwyższym poziomie, nikt nie raczył sprawdzic, mimo kulturalnych próśb, wyslalem około 15 raportów, za każdym razem to damo, sprawdzamy damy znać. Cisza. 

Na początku byłem bardzo zadowolony z telefonu, niestety wady i problemy jakie ma typu samoczynne resetowanie (znany temat, wiele osób to zgloailo), nie działające powiadomienia. To wszystko utrwaliło mnie tylko przekonaniu że samsung robi kicz w cenie premium. Następnym razem dwa razy się zastanówcie wydając 6k na ten telefon. Ja przygotowuje oswidczenie rękojmi, będę domagał się zwrotu środków. Temat konsultowałem i UOKIK. Niestety po wielu miesiącach proszenia o pomoc i dostwaniau rad typu, pan zresetuje do ustawień fabrycznych itp moja cierpliwość się skończyła, nie doprosicie się o głupia analizę logu aby dowiedzieć się co powoduje problem, 2 miesiące proszenia. Dla przestrogi, Nigdy więcej SAMSUNGa!

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Gmail aktualnie to chyba najgorszy program do obsługi poczty... ciężki, przekombinowany, zawodny, robi totalny bajzel w mailach, tak, że czasem (szczególnie przy kilku kontach) nie odzie się połapać...
Natomiast problemy które opisujesz wskazują na uszkodzenie telefonu, i przy czymś takim oddaje się telefon do serwisu a nie wysyła logi - nie tedy droga. A S24U działa u mnie bez najmniejszych problemów I praktycznie nie słyszy się o jakiś problemach z jego działaniem i nawet UOKiK nie pomoże jeśli telefon nie trafi na gwarancję z której wróci nadal niesprawny.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam. Mówi Pan o powiadomieniach aplikacji Gmail, tyle że ta aplikacja nie jest Samsunga, więc problem może leżeć tez po drugiej stronie? Też nie lubię aplikacji od Google które mają więcej błędów niż prawidłowego działania, ale widzę że Samsung zaczyna pchać je jako domyślne aplikacje do swoich telefonów, zamiast dopracować jeszcze bardziej swoje udane aplikacje. Proszę zwrócić uwagę jak działają powiadomienia samych aplikacji Samunga? Nigdy nie ma z nimi problemów?

piotrwwl
Student
Opcje
To co tu piszesz to jest totalne ignoranctwo i nie zrozumienie tekstu. Hard reset był robiony, nic to nie pomogło. Logi w systemie zapisują zdarzenia w każdej sekundzie jak nie milisekundzie, każde zdarzenie krytyczne poprzedzone jest jakimś wpisem w rejestrze, który spowodował wywołanie polecenia restartu, na tej podstawie można dojść który obszar, aplikacja, część, powoduje takie zachowanie, logi możesz sobie pobrać samemu ogórku, wstukujac *#9900#. Natomiast są one bardzo obszerne i w formacie zdefiniowanym przez samsunga, dlatego w praktyce tylko wsparcie techniczne może je przeanalizować.

Co do powiadomień nie musisz wyjaśniać co trzeba ustawić, jest to oczywiste, nieoczywiste jest zachowanie telefonu i systemu który mimo prawidłowych ustawień nie wyświetla powiadomień gmail na wygaszonym ekranie. Na światowych forach jest to szeroko opisywane. Tak samo jak problem restartu. Takie błędy w produktach premium są nieakceptowale, nie jestem fanem iphona, posiadam już któraś kolejna wersję jako służbowy telefon i tego rodzaju błędy tam nie występują, niektóre by sobie na to nie pozwolił, zostały by one szybko wdrożone w aktualizacjach. Niestety samsung to inna bajka, aby cena taka sama jak iphona
0 Like
piotrwwl
Student
Opcje
Xiaomi, iPhone, jakoś nie mają z problemu z Gmailem, to samsung interfejsuje się z androidem, wina jest nakładka samsunga. twierdzenie że aplikacje od googla maja więcej błędów niż prawidłowego działania w dyskusji kiedy jako porównanie mamy samsunga to trochę nietrafione porównanie, jednak samsung to inna liga niż google I Apple jeżeli chodzi o produkty
0 Like
piotrwwl
Student
Opcje
Chciałem się pozytywnie zaskoczyć przesiadajajc się na s24ultra, i jedyny co jest na takim samym poziomie co w apple to cena.
0 Like
piotrwwl
Student
Opcje
W ramach rękojmi można rządac odstąpienia od umowy jeżeli wada była ukryta, a w tym przypadku tak było. Jestem w trakcie tego procesu. Dziwię się że przy produkcie premium nikt nie podszedł do klienta w inny sposób, zaoferował wymianę na nowy sprzęt, w dłuższej perpktywnje taki klient kupił by następny produkt premium, zegarek itp. W groni znajomych gdzie też są użytkownicy premium też była by szansa zwiększenia zasięgów dobrego produktu. A tak nie dość że tracicie reputacje, klienta, jego najbliższe otoczenie też będzie uważać na wasze produkty jak słyszy opisywany przypadek. Do tego w sieci nic nie ginie, sumując wszystko więcej strat niż pożytku przez słaba jakość sprzedawaną za wysoka cenę. Niestety ja przy okazji straciłem dużo czasu i nerwów, a sprawa nie jest jeszcze rozwiązana
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Przykro mi, samsung nie odpowiada za aplikacje firm trzecich... no i z rękojmią jest taki problem, że nie ma zastosowania w stosunku do producenta tylko do sprzedawcy i jeden sprzedawca da się złapać na to, że niesprawność g-maila to wadavukryta a inny pójdzie się sądzić i... wygra a to będzie wtedy bardzo boleśnie kosztować... koszty sądowe, koszty zastępstwa procesowego, koszty biegłych sądowych, zapewne pozbawienie telefonu na czas niezbędnych ekspertyz (tak minimum 6 miesięcy) - generalnie koszty sporo wyższe niż jakość sprzętu ... więc lepiej z tym być ostrożnym, bo można się nieźle przejechać 🤔 a w opisanym przypadku było już kilka bardzo podobnych spraw w Polsce i zazwyczaj wygrywał sprzedawca - szczególnie gdy jest to jednostkowy przypadek a klient nie zdecydował się na ścieżkę gwarancyjną. (Wiem, bo kilka lat temu dość podobną sprawę, chociaż nie dotyczącą telefonu wygrałem jako sprzedający, co klienta kosztowało ponad 12 tyś zł... a grzecznie sugerowałem skorzystanie z ścieżki gwarancyjnej 😆)
0 Like
piotrwwl
Student
Opcje

Aplikacje trzecie ? To zrezygnujcie generalnie z google, musicie się z nimi interfejsowyc czy wam się to podoba czy nie. To jest wasz błąd do którego nie umiecie się nawet przyznać, proszę sprawdzić fora z tematami o powidominoach Gmaila na s24u. Co do rękojmi dotyczy ona wady która polega na smoczynnym resetowaniu się produktu, nie chodzi mi o powiadomieniac gmail , to bym pewnie puścił plazm. Ale sytuacji w postaci codziennego resetu bez nie jestem w stanie zaakceptować, to jest produkt premium, do czego to doszło że w tym kraju sugeruje się klientowi żeby się dwa razy zastanowił upominając się o swoje prawa... to ja wydałem spore pieniądze na produkt który ma ukrytą wadę, a sprzedawca obowiązuje prawo które tak samo jak mnie, to nie obajtek że może sobie wyjechać. Tak czy siak próbowałem się z wami od 2 miesięcy dogadać, poprostu chce zakończyć moją przygodę z firmą samsung, i odradzam innym, wyglądacie kupę kasy, na końcu sami możecie przeczytać co tu się wyprawiam ocenić ile jest to warte

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wina jest zewnętrznych aplikacji której nie potrafią się dostosować do nowego androida. Apple ma zupełnie inny system więc nie ma co porównywać. Co do Xiaomi nie wiem czy używał Pan z Androidem 14 bo ludzie też zgłaszają sporo błędów z działaniem zewnetrzych apkikacji.