Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gemini a Kalendarz Samsung - brak synchronizacji

(Temat utworzony: 07-06-2024 06:56 PM)
364 Wyświetlenia
Mhlxz
Pioneer
Opcje
Po włączeniu nowej opcji Gemini od Googla nie synchronizują mi się żadne zdarzenia,wydarzenia,przypomnienia w aplikacji Kalendarza Samsung. W kalendarzu od Google wszystkie się pojawiają. Szczególnie doskwiera mi to podczas używania poleceń głosowych od Google. Wcześniej w ten sposób wszystko działało. 
Kalendarz Samsung jest wygodniejszy w postaci Widżetu niż ten od Google.
Ktoś ma pomysł jak to właściwie zsynchronizować?
0 Like
8 Odpowiedzi
kantek
Pathfinder
Opcje
Oto odpowiedź wygenerowana przez Gemini

"Model językowy Google Gemini nie jest obecnie dostępny w Unii Europejskiej z powodu kwestii związanych z ochroną danych i prywatnością.
Głównym problemem jest Rozporządzenie Ogólne o Ochronie Danych (RODO), które nakłada surowe wymagania na sposób gromadzenia, przetwarzania i przechowywania danych osobowych. Gemini, będąc dużym modelem językowym, przetwarza ogromne ilości danych tekstowych, które mogą zawierać dane osobowe. Google musi upewnić się, że przetwarzanie tych danych odbywa się zgodnie z RODO, co wymaga wdrożenia odpowiednich zabezpieczeń technicznych i organizacyjnych.
Dodatkowo, w UE istnieją również inne przepisy dotyczące ochrony danych, które mogą mieć zastosowanie do Gemini, takie jak Dyrektywa w sprawie prywatności i ochrony danych osobowych w komunikacji elektronicznej. Google musi wziąć pod uwagę wszystkie te przepisy podczas opracowywania planów uruchomienia Gemini w UE.
Google pracuje nad rozwiązaniem tych problemów i ma nadzieję uruchomić Gemini w UE w przyszłości. Jednakże, na razie nie ma wyznaczonej daty.
Istnieje kilka powodów, dla których Google może chcieć uruchomić Gemini w UE:
* Rynek: Unia Europejska to duży rynek z dużą liczbą potencjalnych użytkowników.
* Języki: Gemini obsługuje wiele języków europejskich, co czyni go atrakcyjnym dla użytkowników w całej UE.
* Konkurencja: W UE działa już kilku konkurentów Gemini, takich jak DeepMind i OpenAI. Google musi uruchomić Gemini w UE, aby konkurować na tym rynku.
Należy jednak zauważyć, że uruchomienie Gemini w UE może napotkać pewne wyzwania. Oprócz kwestii ochrony danych, Google może również napotkać sprzeciw ze strony niektórych osób, które obawiają się wpływu dużych modeli językowych na społeczeństwo.
Ogólnie rzecz biorąc, dostępność Gemini w Unii Europejskiej zależy od tego, jak Google rozwiąże kwestie ochrony danych i prywatności. Biorąc pod uwagę znaczenie tych kwestii, prawdopodobnie rozwiązanie tych problemów zajmie trochę czasu."
0 Like
kantek
Pathfinder
Opcje
Czyli musimy czekać aż Google dostosuje wszystko pod obecne prawo unijne
0 Like
Mhlxz
Pioneer
Opcje
To dziwne bo akurat dzisiaj dostałem aktualizacje do Gemini. I nawet po powrocie do zwykłego asystenta nadal nie synchronizują się kalendarze google z aplikacją kalendarz Samsung. Szczególnie przy próbie dodania głosowego przypomnień czy wydarzeń. Wcześniej to działało.
0 Like
Mhlxz
Pioneer
Opcje
Asystent google w moim przypadku dodawał przypomnienia/wydarzenia do kalendarza Samsung. W tej chwili przestal i dodaje tylko do kalendarz Google. W ogóle kalendarz Samsung nawet po reinstalacji nie synchronizuje kalendarz google.
0 Like
kantek
Pathfinder
Opcje
Sprawdź czy w ustawieniach kalendarza Samsung masz zaznaczone konto Google
0 Like
Mhlxz
Pioneer
Opcje
Wszystko jest zaznaczone. Dwie godziny temu dodałem wydarzenie w kalendarzu Google przez asystenta i w końcu po tym czasie pojawiło się w kalendarzu Samsunga. Generalnie wydaje mi się, że jest jakiś problem na poziomie komunikacji po aktualizacji do Gemini. To bardzo irytujace.
0 Like
kantek
Pathfinder
Opcje
Gemini jeszcze w pełni nie działa w UE. Możesz się przełączyć na starego asystenta bez odistalowywania Gemini. Włącz aplikację Google > Ustawienia > Asystent Google > Cyfrowi asystenci > Asystent Google
0 Like
Mhlxz
Pioneer
Opcje
Już patrzyłem. Po powrocie do asystenta opóźnienia są nadal. Zegary też się zgadzają się więc to nie to. Nawet na wspólnym kalendarzu google z sekretarką mam opóźnienia w kalendarzu Samsunga. No nic. Będę musiał na trochę przerzucić się na inną aplikacje.
0 Like