17-01-2018 12:40 PM – ostatnio edytowany 14-06-2020 10:51 PM przez EwaK
Hmmm... jakiś czas temu miałem różne kolory diody powiadomień, dla różnych aplikacji... teraz zauważyłem, że dla wszystkich mam jeden kolor - niebieski... i zdurniałem... czy została usunięta możliwość zmiany kolorów diody dla poszczególnych aplikacji, czy też ja sierota coś miałem zainstalowane, co sterowało tymi kolorami?
Teraz mam Oreo w wersji beta, więc całkiem możliwe że coś miałem na 7.0 zainstalowane o czym zupełnie zapomniałem...
17-01-2018 05:19 PM
@PioterC
Z poziomu menu nie ma możliwości zmiany koloru diody powiadomień. Domyślnie pulsujący zielony kolor jest przypisany dla nieodebranych połączeń oraz powiadomień o smsach, natomiast zielony dla powiadomień np. z Messengera, Facebooka itp. Jest natomiast cała masa aplikacji pozwalająca na dowolne skonfigurowanie kolorów diody dla poszczególnych aplikacji.
27-10-2018 02:12 PM
Proszę mi napisać, gdzie ustawić diody powiadomień, tak aby paliły się w czasie spoczynku telefonu.
Co do tematu, to chyba tylko w whatsApp mozna zmieniać kolor diody
27-10-2018 03:51 PM
Powiadomienia diodą możesz włączyć, wybierając kolejno Ustawienia > Wyświetlacz > Wskaźnik LED.
Masz również możliwość włączenia dodatkowych powiadomień lampą błyskową w telefonie.
Tę opcję znajdziesz w Ustawienia > Dostępność > Słuch > Powiadomienia świetlne.