13-08-2022 09:25 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
13-08-2022 12:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-08-2022 01:48 PM — edytowano 13-08-2022 08:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli ktoś używa sejfu to powiadomienie z kłódką jest normalne, tak ma być i ma to swoje logiczne uzasadnienie. Jeżeli ktoś nie używa sejfu to można go odinstalować jak wyżej. Powiadomienie pojawia się tylko po włączeniu tel. czyli np. u mnie przeważnie po aktualizacji systemu operacyjnego. Jak się już pojawi to można to łatwo wyłączyć np. odciskiem palca, pinem .... i spokój do następnego restartu. To jest powiadomienie z apk systemowej 'System Android'. Ta aplikacja ma wiele kategorii powiadomień które można wyłączyć ale ma też takie kategorie których nie można. Widocznie akurat to powiadomienie jest na razie w opcji zablokowanej. Może Samsung to zmieni przy następnej aktualizacji ale ja na pewno nie skorzystam z możliwości zablokowania tego powiadomienia, ponieważ korzystam z sejfu i to powiadomienie jest dla mnie bardzo istotne. Teraz nie mogę ale jakby ktoś był zainteresowany bardziej szczegółowym omówieniem tego powiadomienia to służę wieczorem.
13-08-2022 01:53 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-08-2022 03:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-08-2022 03:41 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wystarczy podać prawidłowy PIN i powiadomienie zniknie. U mnie pojawiła się po aktualizacji prośba o odblokowanie sejfu. Wpisałem PIN i problem zniknął.
13-08-2022 04:38 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-08-2022 04:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja nie wyłączam telefonu. Gdy nie chcę być dostępny to zamiast wyłączać fon włączam tryb samolotowy a podczas resetu telefonu to powiadomienie się nie pojawia u mnie.
Poza tym skoro to się pojawia tylko po wyłączeniu i włączeniu to przecież nie jest jakoś specjalnie uciążliwe. Ile razy dziennie wyłączamy i włączamy telefon żeby tym się przejmować?
13-08-2022 08:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mogę jeszcze dodać takie spostrzeżenie. Sprawdziłem w ustawienia>powiadomienia>ostatnio wysłane ile aplikacji wysłało mi powiadomienia w ciągu ostatnich 24h. Jest tego kilkadziesiąt aplikacji. Każda z nich może wysyłać przynajmniej po kilka powiadomień na dobę. Są i takie które wysyłają setki powiadomień dziennie np obsługa poczty, kont jest wiele a jeszcze konta delegowane, .. Pomimo doskonałych filtrów antyspamowych, segregacji według różnych kryteriów i wyświetlania naprawdę tylko wierzchołka piramidy sytuacja jest nie do ogarnięcia. Aplikacji z dużą dobową ilością powiadomień jest więcej. Reasumując miesięcznie robi to x tysięcy powiadomień. Naprawdę jedno czy dwa powiadomienia więcej w miesiącu po włączeniu tel nie powinny być powodem jakiejś specjalnej irytacji. Acha, to się faktycznie pojawiło po ostatniej aktualizacji. Jeżeli komuś naprawdę przeszkadza widok tego powiadomienia w panelu powiadomień to łatwo można go wyłączyć tak jak było wspomniane pinem albo np. odciskiem palca (ja tak mam ustawione odblokowanie sejfu). Warto jeszcze wspomnieć po co to się pojawiło. Ma to zabezpieczyć przed niekontrolowanym pojawianiem się powiadomień po włączeniu telefonu. Upraszczając problem powiem, że niekiedy treść powiadomienia o informacji może być bardziej newralgiczna od treści samej informacji zwłaszcza jeżeli jeszcze to nie właściciel go włącza 😉
13-08-2022 09:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli zapomnisz, jak odblokować Mój Sejf, to pozostaje ci tylko wyzerować blokadę przy użyciu konta Samsung. Jeżeli miałeś tam jakieś ważne dane to przepadły. Oficjalnie nie ma sposobu na odzyskanie hasła, pinu ...
13-08-2022 09:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj