Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S21 ultra secure folder

(Temat utworzony: 13-08-2022 09:25 AM)
1084 Wyświetlenia

Też mam ten problem

luccassi
Pathfinder
Opcje
Od chwili najnowszej aktualnizacji oprogramowania i wszystkich aplikacji zawsze przy włączaniu telefonu otrzymuję dźwięk i pojawia się mała kłódka w lewym, górnym rogu przy godzinie. Prosi abym odblokował zabezpieczony filder abym mógł otrzymywać powiadomienia z aplikacji będących w nim. Czy można wyłączyć to ciągłe powiadomienie po starcie telefonu?
0 Like
zycyro
Voyager
Opcje
A więc to kwestia prawidłowego pinu. Może można odzyskać dostęp przez konto samsung. Próbuj jeszcze z pinem może inny? Gdyby był prawidlowy to byś wszedł
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Jeżeli ktoś używa sejfu to powiadomienie z kłódką jest normalne, tak ma być i ma to swoje logiczne uzasadnienie. Jeżeli ktoś nie używa sejfu to można go odinstalować jak wyżej. Powiadomienie pojawia się tylko po włączeniu tel. czyli np. u mnie przeważnie po aktualizacji systemu operacyjnego. Jak się już pojawi to można to łatwo wyłączyć np. odciskiem palca, pinem .... i spokój do następnego restartu. To jest powiadomienie z apk systemowej 'System Android'. Ta aplikacja ma wiele kategorii powiadomień które można wyłączyć ale ma też takie kategorie których nie można. Widocznie akurat to powiadomienie jest na razie w opcji zablokowanej. Może Samsung to zmieni przy następnej aktualizacji ale ja na pewno nie skorzystam z możliwości zablokowania tego powiadomienia, ponieważ korzystam z sejfu i to powiadomienie jest dla mnie bardzo istotne. Teraz nie mogę ale jakby ktoś był zainteresowany bardziej szczegółowym omówieniem tego powiadomienia to służę wieczorem.

0 Like
luccassi
Pathfinder
Opcje
Do tej pory takie powiadomienie nie występowało. Jeśli chciałeś użyć sejfu wystarczyło się zalogować. To musiało się pojawić po sierpniowej aktualizacji. I jest to bardzo denerwujące.
0 Like
Marek1234
Explorer
Opcje
Najgorsze,że nie mogę odinstalować tej aplikacji nawet gdy wejdę w ustawienia biometria i zabezpieczenia(od razu wchodzi podaj pin. Mam na tym samym koncie też tablet i udało się. W telefonie nie mam możliwości nic zrobić. Nawet pin który pasował nie wchodzi.
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Wystarczy podać prawidłowy PIN i powiadomienie zniknie. U mnie pojawiła się po aktualizacji prośba o odblokowanie sejfu. Wpisałem PIN i problem zniknął. 

luccassi
Pathfinder
Opcje
Jak wyłączysz i włączysz telefon znowu się pojawi.
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Ja nie wyłączam telefonu. Gdy nie chcę być dostępny to zamiast wyłączać fon włączam tryb samolotowy a podczas resetu telefonu to powiadomienie się nie pojawia u mnie. 

Poza tym skoro to się pojawia tylko po wyłączeniu i włączeniu to przecież nie jest jakoś specjalnie uciążliwe. Ile razy dziennie wyłączamy i włączamy telefon żeby tym się przejmować? 

wirat
Helping Hand
Opcje

Mogę jeszcze dodać takie spostrzeżenie. Sprawdziłem w ustawienia>powiadomienia>ostatnio wysłane ile aplikacji wysłało mi powiadomienia w ciągu ostatnich 24h. Jest tego kilkadziesiąt aplikacji. Każda z nich może wysyłać przynajmniej po kilka powiadomień na dobę. Są i takie które wysyłają setki powiadomień dziennie np obsługa poczty, kont jest wiele a jeszcze konta delegowane, .. Pomimo doskonałych filtrów antyspamowych, segregacji według różnych kryteriów i wyświetlania naprawdę tylko wierzchołka piramidy sytuacja jest nie do ogarnięcia. Aplikacji z dużą dobową ilością powiadomień jest więcej. Reasumując miesięcznie robi to x tysięcy powiadomień. Naprawdę jedno czy dwa powiadomienia więcej w miesiącu po włączeniu tel nie powinny być powodem jakiejś specjalnej irytacji. Acha, to się faktycznie pojawiło po ostatniej aktualizacji. Jeżeli komuś naprawdę przeszkadza widok tego powiadomienia w panelu powiadomień to łatwo można go wyłączyć tak jak było wspomniane pinem albo np. odciskiem palca (ja tak mam ustawione odblokowanie sejfu). Warto jeszcze wspomnieć po co to się pojawiło. Ma to zabezpieczyć przed niekontrolowanym pojawianiem się powiadomień po włączeniu telefonu. Upraszczając problem powiem, że niekiedy treść powiadomienia o informacji może być bardziej newralgiczna od treści samej informacji zwłaszcza jeżeli jeszcze to nie właściciel go włącza 😉

0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Jeżeli zapomnisz, jak odblokować Mój Sejf, to pozostaje ci tylko wyzerować blokadę przy użyciu konta Samsung. Jeżeli miałeś tam jakieś ważne dane to przepadły. Oficjalnie nie ma sposobu na odzyskanie hasła, pinu ...

0 Like
Marek1234
Explorer
Opcje
Dzięki,ale nie wiem jak mogę wyzerować blokadę przy użyciu konta samsung 🙈
0 Like