Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Galaxy Note8] Sztucznie nałożona blokada KNOX pomimo że nie jest od Operatora

(Temat utworzony: 04-11-2021 11:25 AM)
909 Wyświetlenia
Illutorium
First Poster
Opcje

Mam pewny problem zwiążany z tym egzemplarzem otóż:

Pomimo wgrania FACTORY z Lipca 2019r. i XEO, niestety Aplikacja "INFO" wciąż widnieje i nie da się odinstalować a Blokada KNOX wciąż istnieje i nie było nic napisanego

f8980722454d89796b883ed0abb7.jpeg

A jak Wczoraj napisałem pytanie (Przejrzałem już w Maju tego roku i faktycznie nie było już właścicielstwa jak sprawdzałem dokładnie) do Operatora to dostałem odpowiedź że:

"Z treści załączonej wiadomości wnioskuję, że posiadany telefon nie został zakupiony w Plusie."

W tym wypadku najprawdopodobniej musiałbym przybiec po Komisach bo przy Domowym sposobie to tylko mogę zmarnować sporo cennego czasu...

0 Like
7 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Illutorium 

1.Z tego co wiem, to Plus ma odpowiednią stronę, która po pisaniu IMEI  sprawdza, czy telefon należy do tej firmy.

2. Piszesz o firmie Plus, a obecnie każdy operator może zablokować urządzenie, które zostało u niego zakupione.  

Illutorium
First Poster
Opcje

Napisałem przecież: Że sprawdzałem już pół Roku temu a konkretnie: "25 Maja".

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Illutorium, Skąd pochodzi ten telefon ? Gdzie został zakupiony ?

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Ok, rozumiem.

Masz 100% pewności, że to konkretne urządzenie należało wcześniej do firmy Plus, a nie innego operatora ( punkt 2 w wcześniejszym komentarzu). 

Illutorium
First Poster
Opcje

"Masz 100% pewności, że to konkretne urządzenie należało wcześniej do firmy Plus, a nie innego operatora ( punkt 2 w wcześniejszym komentarzu). " Dokładnie.

0 Like
Illutorium
First Poster
Opcje

Na Aukcji Internetowej jako na Częśći, Kupiłem po prostu do Testowania Wyświetlaczy.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Illutorium W takim przypadku pozostaje kontakt z operatorem, w celu odblokowania urządzenia.