Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 10 plus - Google Pay

(Temat utworzony: 03-12-2020 09:49 PM)
2778 Wyświetlenia
rafak
Explorer
Opcje

Witam.
W dniu dzisiejszym przy próbie płatności telefonem pojawił się komunikat:
"Nie możesz dokonywać płatności zbliżeniowych telefonem, ponieważ nie spełnia on wymagań oprogramowania. Więcej informacji... "
Nadmienię jeszcze, że próbowałem ponownie dodać kartę swojego banku do płatności zbliżeniowych, ale otrzymuję komunikat: "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach."
Zauważyłem również (nie wiem czy to istotne), że w Google Play przy Certyfikat Play Protect jest "Urządzenie nie jest certyfikowane", jednocześnie w Informacjach o telefonie Stan telefonu wyświetla się jako Oficjalny.
Jak sobie poradzić z tym problemem ?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@rafak jesteś pierwszym właścicielem tego telefonu (z Orange)? @Szewcu72 zdjęcie blokady OEM może mieć wpływ na ten komunikat?

0 Like
rafak
Explorer
Opcje

Tak, jestem pierwszym właścicielem. Blokada OEM nie jest zdjęta. Problem pojawił się rano 01.12.2020, zaraz po wybudzeniu telefonu (wcześniej wszystko działało), bez żadnej przyczyny wyświetlił się komunikat "Nie możesz dokonywać płatności zbliżeniowych telefonem, ponieważ nie spełnia on wymagań oprogramowania. Więcej informacji znajdziesz ... "

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafak a telefon z jakiego regionu lub kraju? i skąd na nim aplikacje obsługujące Samsung Pay. @EwaK samo aktywowanie usług Opcje Programisty potrafi płatać takie figle.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rafak
Explorer
Opcje

Telefon jest z sieci Orange. Nie pisałem nic o Samsung Pay, chodzi o Google Pay.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafak mój błąd, przemęczenie. Czy opcje programistyczne ma odblokowane?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rafak
Explorer
Opcje

Ma, ale sprawdziłem nie ma to wpływu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafak w jakimś celu je aktywowałeś, być może "ten cel" spowodował utratę certyfikatu. Wyłącz je ponownie i odczekaj jakiś czas, niech serwery google przetrawią tę informację.

0 Like
rafak
Explorer
Opcje
Aktywowałem jak już przestało działać Google Pay, ale oczywiście zastosuję się do Twoich sugestii.
0 Like
rafak
Explorer
Opcje
Czy tu nie powinno być OPV ? Może to mieć jakiś związek z brakiem certyfikatu Google Play?

20201210_192250.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafak wstaw screena z zakładki Informacje o oprogramowaniu abyśmy mogli sprawdzić Wersję oprogramowania dostawcy usług.

0 Like