Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 10 plus - Google Pay

(Temat utworzony: 03-12-2020 09:49 PM)
2691 Wyświetlenia
rafak
Explorer
Opcje

Witam.
W dniu dzisiejszym przy próbie płatności telefonem pojawił się komunikat:
"Nie możesz dokonywać płatności zbliżeniowych telefonem, ponieważ nie spełnia on wymagań oprogramowania. Więcej informacji... "
Nadmienię jeszcze, że próbowałem ponownie dodać kartę swojego banku do płatności zbliżeniowych, ale otrzymuję komunikat: "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach."
Zauważyłem również (nie wiem czy to istotne), że w Google Play przy Certyfikat Play Protect jest "Urządzenie nie jest certyfikowane", jednocześnie w Informacjach o telefonie Stan telefonu wyświetla się jako Oficjalny.
Jak sobie poradzić z tym problemem ?

0 Like
27 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rafak  Witam

Najwidoczniej coś jest nie tak z oprogramowaniem. Wejdź w ustawienia w zakładke informacje o oprogramowaniu i wrzuć zrzut ekranu.

0 Like
WOJTI
Journeyman
Opcje
Najlepiej byłoby zapewne pójść do autoryzowanego punktu Samsunga i wyjaśnić sytuację, sam pewnie nic nie zdziałasz w warunkach domowych.
0 Like
AUMD
Navigator
Opcje
Zainstalowałeś betę oprogramowania?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rafak albo bawisz się betę z innego regionu albo aktywowałeś opcje programisty, te również potrafią przyblokować usługi płatność.

@WOJTI spokojnie, nie takie rzeczy tu naprawialiśmy. 😎

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
19tom86
Pioneer
Opcje
testowałem wersję beta i wiadomo ze płatności nie było. dzisiaj weszła finalna wersja i też nie było możliwości zapłaty telefonem. U mnie pomogło usunięcie karty i na nowo wprowadzenie. teraz można płacić.
0 Like
rafak
Explorer
Opcje

Screenshot_20201203-222041_Settings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@19tom86 to Note nie S-ka. 😉

@rafak robiłeś coś z oprogramowaniem?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rafak
Explorer
Opcje

Nic kompletnie nie robiłem.

Tak wygląda informacja w ustawieniach sklepu play.

20201203_223745.jpg

0 Like
rafak
Explorer
Opcje
Czy jest sposób naprawy, bez przywracania ustawień fabrycznych?
0 Like