Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy M 52 , kanały sportowe w apce Canal Plus Online

(Temat utworzony: 26-04-2023 04:21 PM)
597 Wyświetlenia
majk88
Apprentice
Opcje
Dzień dobry.

Od czasu aktualizacji do 5.1 w apce Canal Plus Online na kanałach sportowych czyli kanały Canal Plus Sport, Eleven Sports , Polsat Sport Premium zniknęly wyższe profile jakości video. Po aktualizacji jest max 540p, no piłki nie widać Oczywiście w ustawieniach odznaczone oszczędzanie danych itp. Nie pomogło ponowna instalacja apki ani nawet reset tel. do fabrycznych (nic nie przenoszone z zapasowej). Czytając internety to temat dość znany, ktoś coś ze społeczności ? Pozdrawiam.
0 Like
7 Odpowiedzi
majk88
Apprentice
Opcje
Na A33 żony działa jak przed aktualzacją czyli ok profile 1080 na sportowych ale ona z tej apki tylko Canal Plus Kuchnia i słusznie bo jeść trzeba ; }
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że to jakiś błąd po stronie aplikacji. Próbowałeś się kontaktować z deweloperem aplikacji?

0 Like
majk88
Apprentice
Opcje
Napisałem do dewelopera nie wspominając o aktualizacji One UI, żeby nie było za łatwo...

Oczywiście napisałem nazwę sprzętu, jak dostanę odpowiedź to odpiszę.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@majk88, czekamy zatem na odpowiedź od dewelopera.

0 Like
majk88
Apprentice
Opcje
Odpowiedzi od developera jeszcze nie dostałem ale poczytałem jeszcze internety i wygląda że chodzi o to jak uprzedzenie jest zabezpieczone... Dokładniej pokazuje Agent DRM niby jest Widevine L1 i to powinno wystarczyć ale na Galaxy M 52 widocznie to nie wystarcza do oglądania kanałów sportowych w wyższej jakości niż 540p...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@majk88, rozumiem. Niestety nic innego nie przychodzi mi już do głowy.

0 Like
majk88
Apprentice
Opcje
Ok Wiadomo jak w dzisiejszych czasach niby są chronione prawa sportowe w sieci kosztujące miliony... Zresztą zabezpieczeń wymagają od nadawcow właściciele praw w przetargach przy zakupie praw ale do tej pory działało do czasu aktualizacji do One UI 5.1. Widocznie apka Canal plus nie zgrała się z nową wersją One UI i na części Galaxy nie dopuszcza oglądania sportowych wyżej niż 540p, bo np kanały takie jak Canal Plus Dokument można tak jak było czyli w 1080p. Być może to developer kiedys naprawi albo i nie... i po prostu pisząc brzydko oleje jakiś procent użytkowników Samsunga na Androidzie , bo na Tizen w TV działa okej a szkoda bo sport w 540p to oglądało się 15 lat temu na sopcascie;)
0 Like