Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A54 znikające ikony panel szybkich ustawień

(Temat utworzony: 30-04-2024 09:54 AM)
433 Wyświetlenia
WoWeR
Explorer
Opcje
Witam,

Od dłuższego czasu znikają mi ikony z panelu szybkich ustawień. Zaczęło to się dziać ze 2 miesiące temu po aktualizacji zabezpieczeń Google Play Services. Ikony znikają w losowych momentach. Czasami zaraz po otwarciu panelu, czasami po włączeniu oszczędzania baterii, a innym razem po restarcie. 
Support google nie umie mi pomóc, wydaje się, że nie rozumieją problemu. Bardzo ciężko dogadać się z nimi, pomimo że pisaliśmy po angielsku. 
Jak to naprawić ?
Czy aktualizacja do One UI 6.1 naprawi ten problem ? Swoją drogą - co z tą aktualizacją dla A54 ? Ponoć miała być miesiąc temu.
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

WoWeR
Explorer
Opcje
Po tamtej aktualizaji Google Play Services występuje też problem z uprawnieniami aplikacji. Usuwam uprawnienia różnych aplikacji, a one za parę godzin lub parę minut przywracają sobie te uprawnienia. Dotyczy to też aplikacji nie stworzonych przez google. Z tym też support google nie umiał mi pomóc.
PatrykF
Expert
Opcje

@WoWeR Chodzi o panel szybkich ustawień na głównym ekranie? Jeżeli problem pojawił się po jakiejś aktualizacji i Wipe Cache nie pomogło, to w zasadzie nie widzę innego sposobu na rozwiązanie problemu niż przywrócenie ustawień fabrycznych, ale bez przywracania kopii zapasowej. Zgraj sobie tylko najważniejsze dane - multimedia, wiadomości, kontakty. Całej reszty nie przywracaj po twardym resecie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@WoWeR, Czy korzystasz z Good Lock ? W niektórych przypadkach aplikacje z tego pakietu mogą powodować tego typu problemy.

Mrgaretka30
Helping Hand
Opcje
Ooo właśnie tak ... co najmniej raz w miesiącu sprzątam mojego galaxy A54... optymalizuje ... bawię się diagnostyką... i mam kolorowe Good Lock i czyszczę pamięć podręczną!!! Sprzęcik śmiga jak gwiazdy na niebie po prostu GALAXY 😝
MałaGosia
0 Like
WoWeR
Explorer
Opcje
Korzystam z good lock i mam dość sporo zmodyfikowane dzięki tej apce
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@WoWeR, W takim razie sprawdź, czy opisywane przez Ciebie zjawisko będzie miało miejsce bez aktywnych modyfikacji Good Lock.