Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A03 - Brak Bixby Routines i funkcji Mój Sejf

(Temat utworzony: 01-10-2022 11:00 PM)
545 Wyświetlenia
MichałM1
Apprentice
Opcje
Brakuje tych dwu użytecznych aplikacji:

Z aplikacji Bixby Routines korzystałem, aby ustawić tzw. "rutyny" (rutynowe czynności) jakie mają zadziałać po połączeniu się z konkretnymi urządzeniami przez Bluetooth lub MiniJack i takowe czynności po rozłączeniu się z nimi, np. inne domyślne ustawienia głośności i ekualizerów dźwięku, jeśli połączone są słuchawki BT, inne kiedy samochód i inne kiedy słuchawki przewodowe.
Z funkcji Mój sejf natomiast korzystałem w celu zabezpieczenia pewnych prywatnych danych.

Obu funkcji brakuje, dlatego proszę o ich przywrócenie lub podanie sensownej alternatywy.

PS. Po kontakcie z Supportem Samsunga z zagranicy (Wielka Brytania) powiedziano mi, że u nich Galaxy A03 ma obsługę funkcji Mój Sejf (Secure Folder), to dlaczego wersja na polski rynek tego nie ma, o czym powiedział zaś polski Support. Angielski Support był bardzo zdziwiony brakiem dostępności tej funkcji u nas.

12 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MichalM1 Witam A03 jak i A03s to tani średniak, więc żaden z tych modeli nie obsługuje tych funkcji. I raczej wątpię by się pojawiły
MichałM1
Apprentice
Opcje
To dlaczego A03 na rynek brytyjski obsługuje Mój Sejf, a na rynek polski nie?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na Wielka Brytanię wychodzi model SM -A035G jak i na Polskę w instrukcji obsługi ten model nie posiada tych funkcji.
MichałM1
Apprentice
Opcje
Pytałem angielski Support i wg nich model ten u nich obsługuje tę funkcję
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musielibyśmy sprawdzić jakis model z rynku angielskiego, wtedy była by pewność bo według instrukcji żaden z tych modeli nie ma tych funkcji
0 Like
MichałM1
Apprentice
Opcje
Oto fragment ich odpowiedzi, który tego dotyczy.Screenshot_20221002-002858_Gmail_8998_1664663338.png
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichałM1  Tak jak kolega @_Technik_  napisał że ten model nie ma tych aplikacji.

Możliwe że Support pomylił model bo tylko Galaxy A13 5G ma Mój sejf.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202207/20220712134746745/SM-A13X_DSN_UM_Open_SS_Pol_Re...

Podobno Galaxy M12 otrzyma Mój sejf po aktualizacji do Androida 12.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202205/20220502160902837/SM-M127F_DSN_UM_Open_SS_Pol_R...

Infev
Journeyman
Opcje
Nieco offtopic, ale mój M12 na Androidzie 12 nie otrzymał Mojego sejfu
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Infev  Nie wiem jaki masz wariant telefonu ale na XEO nie jest dostępny A12.