Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Górne ikonki systemowe (Galaxy S8)

(Temat utworzony: 13-01-2019 11:57 PM)
13776 Wyświetlenia
Krzysiek96
First Poster
Opcje

Witam posiadam od bardzo niedawna samsunga galaxy s8 i bardzo mnie irytują ikonki systemowe na górnym pasku informujące o włączonym bluetooth czy nfc. Bluetooth mam cały czas włączony bo automatycznie łączy mi się z radiem w samochodzie i wiem o tym że jest włączony i nie potrzebuje tej ikonki i chciał bym ją ukryć tylko nie wiem jak 😕 . Moje pytanie jest takie czy da się ją ukryć z poziomu menu telefonu czy nie ? i jeśli tak to jak, bo niestety nie znalazłem w ustawieniach takiej opcji 😕

Pozdrawiam ! 

0 Like
61 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kamil40013 tak jak po instalcji bety instaluje się specjalna wersja Samsung Members, tak po przejściu na oficjalną wersję powraca standardowa apka i nie ma już dostępu do forum testów.

Nie braliście nigdy udziału w testach? :thinking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, nie miałem jeszcze okazji zostać testerem. Miałem nadzieję, że uda mi się po zakupie Note9, ale niestety beta nie dotarła do Polski dla tego modelu. Może następnym razem się uda :face-with-rolling-eyes:

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Też nie miałem okazji zostać testerem bo zawsze byłem o jeden flagowiec do tyłu. Jak kupiłem S9+, to miałem przez 2 dni baner dotyczący bety, ale nie dołączyłem do testów. Zresztą, to już była końcówka testów.

Może w przyszłości odbędą się testy Androida 10, dla S9/Note 9 w Polsce, a jak nie, to się ogarnie S10.

sebsooo
Journeyman
Opcje
Wie ktos moze z was czy da sie jakos ukryc niekotre ikony stanu np volte itd na pasku górnym 
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Sprobuj uzyc good lock z galaxy store 😉
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
goodlock quickstar bez problemu załatwi sprawę pod warunkiem że urządzenie nie chodzi na OneUi core
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sebsooo  Witam

Patrząc na same ustawienia systemowe to nie ma takiej opcji. Chyba że próbować przez jakieś inne zewnętrzne aplikacjie.

0 Like
Majqel76
Voyager
Opcje

Cześć Samsung.

Zagląda tu często jakiś przedstawiciel Samsunga i mógłby nam tutaj wyjaśnić czy to są jakieś testy i dlaczego tylko dla wybranych? Chodzi o tą ikonkę na status bar:

3E7E3268-7534-43B2-8195-116D1918CBC3.jpeg
NFC włączone. Pojawia się tylko po rozwinięciu paska.

- żadnych modyfikacji, root, custom, Good Lock i tym podobne

- oprogramowanie oficjalne 

- stock Samsunga (One Ul Home)

- czysty, z wolnego rynku EUX

- płatność ustawiona jest na IKO 

- nie używam Samsung Pay | Google Pay.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majqel76, mniej ważne ikony włączonych funkcji pojawiają się tylko po rozwinięciu górnego paska. Dokładnie tak samo mam w Galaxy Z Fold4.

jeronimo1
Hotshot
Opcje

Witam.

Mam krótkie pytanie.

Dlaczego jedni użytkownicy modelu s23 Ultra mają ikonkę NFC rozwijając górną belkę, a inni nie mają.

Od czego jest to uzależnione.

0 Like