Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Funkcja Smart View rozłącza się, problem z aplikacją.

(Temat utworzony: 11-07-2021 01:33 PM)
5578 Wyświetlenia
Crusaider
Apprentice
Opcje

Witam , postanowiłem napisać  ponieważ o jakiegoś czasu borykam się z błędnym działaniem funkcji Smart view.  Nadmienię ze sprawa dotyczy mojego telefonu A21s android 11, oraz drugiego s9+ android 10. Na obu telefonach funkcja smart view jest da sie włączyć ale na moim A21s rozłącza się po około  10 sekundach przekazywania obrazu na inne urządzenie a w s9+ po około  10 minutach. Przy czym na s9+wyświetla się komunikat: połączenie jest niestabilne i może ulec rozłączeniu i tak faktycznie sie dzieje po 1 minucie od komunikatu.  I tak w kółko.  Nadmieni że urządzenie z którym się łączę to mirabox podłączony do samochodu w celu przekazywania obrazu z telefonu na wyswietlacz samochodu. Zaktualizowany na android 10. Jakość połączenia 10/10.  Widzę że zarówno samsung jak i inne firmy mają problem z tą funkcja a w samsungu występuje to od android 10. Czy macie pomysł jak to obejść, może macie info kiedy samsung to naprawi ja wiem łatka,  aktualizacja proszę o pomoc bo to strasznie irytująca sprawa. Pozdrawiam Marcin

17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Crusaider  Mam dwa modele A6 2018 z Android 10 i A21s z Android 11 i nic się nie rozłącza po udostępnieniu ekranu z telefonu na TV Samsung.

Co robić, kiedy funkcja Smart View przestaje działać?

https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/co-robic-kiedy-funkcja-smart-view-przestaje-dziala...

A może chodziło Ci MiraCast (All-Share-Cast/ Screen Mirroring)

MarcinPi
Navigator
Opcje
Mam podobne problemy w moim samochodzie gdzie mam fabryczny odbiornik Miracast i to jeszcze certyfikowany przez Wifi Alliance. Streaming ekranu lubi się przycinać i rozłączać. Dużo lepiej jest jak się wyłączy Bluetooth w telefonie i innych urządzeniach w aucie (Bluetooth negatywnie wpływa na parametry połączenia Wifi direct po którym idzie transmisja). Zauważyłem, że Samsungi serii S (S9 czy nawet stara S7) działają lepiej niż tańsze modele (np. M21). Niby każdy telefon ma w specyfikacji wpisane Wifi b g n i ac oraz BT 5.0 a praktycznie widać, że jakość jest zależna od ceny. Potwierdzam to co mówi vdsl2: te same telefony z TV Samsunga działają w porządku. Dlaczego? Zapewne chodzi o środowisko. Samochód to metalowa klatka. Sygnały radiowe odbijają się od karoserii i interferują tworząc zakłócenia (fading).
Podsumowujac: trudne warunki radiowe + zakłócenia od innych sieci Wifi i Bluetooth + niska efektywność modułów w modelach ze średniej półki = problem.
Samsung w warunkach gwarnacji zastrzega sobie, że nie odpowiada za kompatybilność z urządzeniami firm trzecich. Szkoda, bo w dobie dynamicznego rozwoju systemów multimedialnych w samochodach, kompatybilność telefonów jest kluczowa.
Crusaider
Apprentice
Opcje
Powiem Ci tak , że takie właśnie odniosłem wrażenie co do kwestii droższy model= lepszy efekt. A co do Bluetooth miałem wyłączony. Biorąc zatem pod uwagę to co czytałem na różnych stronach, oraz to co Wy przedstawiacie klient zostaję z problemem...... nie ma szansy na rozwiązanie
Co do Twojego zapytania vdls2 tak pełna nazwa to mirabox Mira Cast.
0 Like
Crusaider
Apprentice
Opcje
Sprawdziłem teraz . Pomyliłem się pisząc że Bluetooth miałem wyłączony, miałem włączony bo mam smartwath. Dziękuję za każdą informację która przybliży mnie do rozwiązania problemu. Jutro jadąc do pracy zweryfikuje Twoją sugestię odnośnie wyłączenia Bluetooth i będziemy mogli kontakcie. Pozdrawiam
0 Like
MarcinPi
Navigator
Opcje
Potwierdziłem to empirycznie. Jakiś czas temu nabyłem Samsunga M21 z racji na jego wielką baterię. Problem z Miracast okazał się nie być jedyny. Szybko okazało się, że podobny problem (niskiej wydajności) ma Bluetooth. Gdy na telefonie włączyło się router Wifi, streaming muzyki po Bluetooth z telefonu na zestaw car audio zaczynał cyklicznie przerywać. Sprawdziłem Samsunga S7, S9, S20FE, A32 jeszcze telefony konkurencji na żadnym ten problem nie wystąpił. Najgorsze jest to, że bazując na specyfikacjach ciężko stwierdzić, który model się sprawdzi, a który nie. W przypadku LTE w specyfikacji telefonu podawana jest kategoria, która pozwala nam chociaż domniemać jak wydajne jest połączenie bezprzewodowe w danym modelu. W przypadku BT i Wifi specyfikacje nic nie mówią, więc zawsze jest to loteria.
0 Like
Crusaider
Apprentice
Opcje
Wspomniałeś o nazwie Miracast ja podałem tylko pierwszą część uzadzenia mirabox , a cała to mirabox miracast jak wspomniałeś. Ten temat drążę już od ponad miesiąca i tak jak zauważyłeś vdsl2 większość firm ma problem z obsługą tej funkcji a w Samsungu problem pojawił się w momencie pojawienia się 10 dokładnie tak jak piszesz.
0 Like
Crusaider
Apprentice
Opcje
A myślisz że oni o tym nie wiedzą, ten problem nie dotyczy cz naszego rynku , ba on nie dotyczy naszego kontynentu ja czytałem o tym problemie począwszy od Europy, Ameryki aż po Azję. Czytałem kiedyś że ta funkcja została stworzona jak język esperanto. Miała być ogólnie dostępna i dla wszystkich. Stąd niechęć koncernów do dostosowania się ,moim zdaniem po przeczytaniu wielu skarg konsumentow koncerny nie są zainteresowane tłoczeniem środków w wspólną czyli niczyją aplikację.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Crusaider  Funkcja smart view  działa z TV czy kinem domowym.

Masz w sklepie Google Play sporo aplikacji Miracast.