Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Folder na pulpicie głównego ekranu

(Temat utworzony: 05-11-2023 11:47 AM)
4366 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Pytania czy da się w jakiś sposób stworzył folder na głównym ekranie i wrzucać sobie tam zdjęcia czy dokumenty jakie się chce mieć pod ręką tak jak na komputerze się to robi ?. Czy jeszcze android tego nie potrafi ? Bo niby się tak rozwiną tyle możliwości a głupiego folderu nie można utworzyć. Chyba że można ale nie wiem jak. Chodź powinno być to proste po przytrzymaniu ekranu i w opcjach ale tam nic nie widzę. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak już opisałem wszystko musimy robić nie w galerii, tylko w aplikacji Moje Pliki .To tam mozemy kopiować, przenosić, czy też tworzyć nowe foldery. Dodam że to wszystko możemy też zrobić przez komputer podpinajac nasz telefon.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 Odpowiedzi
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie o to mi chodzi. Pisałem chce folder jak w laptopie żeby wrzucić sobie tam zdjęcia lub jakieś dokumenty i mieć to pod ręką. To że aplikacje można wrzucić w folder to wiem od wielu lat.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Oczywiście ze można. Wszystko robimy w aplikacji Moje Pliki. Kiedy przeniesiemy sobie wszystkie dane do utworzonego przez nas folderu, możemy ustawić go na ekranie głównym.Screenshot_20231105_133018_My Files.jpgScreenshot_20231105_133033_My Files.jpgScreenshot_20231105_133039_One UI Home.jpgScreenshot_20231105_133051_One UI Home.jpg
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Trochę to mało prosty sposób ale niby jest. Ok zrobilem ale jak jestem w galerii I wybieram zdjęcie to nie ma możliwości przeniesienia czy skopiowania go do tego utworzonego folderu ?
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak już opisałem wszystko musimy robić nie w galerii, tylko w aplikacji Moje Pliki .To tam mozemy kopiować, przenosić, czy też tworzyć nowe foldery. Dodam że to wszystko możemy też zrobić przez komputer podpinajac nasz telefon.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Aha ok dobra trochę więcej z tym zachodu ale przynajmniej jest to co chciałem. Dzięki za info to tyle w tym temacie już wszystko wiem.
Mogli by to kiedyś uprościć może na zasadzie pc że np przytrzymując palec dłużej na ekranie pojawiało by się okienko właśnie z takimi podstawowymi opcjami jak utwórz folder przenieś skopiuj itp.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No niestety android jest trochę innym systemem niż Windows i wszystko musimy robić w menedżerze plików. Proszę bardzo. Pozdrawiam
Selixo
Hotshot
Opcje
Sprzedaj ten telefon i dzwoń z Windowsa...
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Wybacz ale twój komentarz nic nie wnosi. To że nie wiem jak i czy w ogóle da się zrobić nie znaczy że mam nie mieć telefonu. Jak widać da się więc nie widzę sensu twojego komentarza. A po drugie nie wiesz co będzie w przyszłości może smartphone będzie jeszcze bardziej zbliżony funkcjami do pc.
Selixo
Hotshot
Opcje
Już jest i w pełni zastępuje niektym pc, ale za bardzo pijesz do Windowsa... sarkazm polegał na tym żebyś zrozumiał, że android to nie Windows, co pokazujesz po innych swoich postach.