Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Emulacje - jak utworzyć maszyny wirtualne

(Temat utworzony: 25-07-2024 02:09 PM)
411 Wyświetlenia
strzelba_mk
Pioneer
Opcje

Chciałbym utworzyć maszyny wirtualne na moim S24 Ultra zarówno z systemami na procesory z architekturami ARM, jak i z systemami na architektury x86 (32 bity oraz 64 bity). Na razie szukam najwydajniejszego rozwiązania, najlepiej bez roota. Uruchomienie samych aplikacji bez uruchamiania systemu też rozważę, lecz jako dodatek lub jeśli żadna z opcji uruchomienia maszyny wirtualnej z systemem mnie nie zadowoli. 

16 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
a co chciałbyś uruchomić czy emulować, pytam z czystej ciekawości bo jednak daje to jakieś nowe możliwości
strzelba_mk
Pioneer
Opcje
Na początek zobaczyć spróbować windowsa, może linuxa, uruchomić maszynę wirtualną z androidem ale głównie na początek windowsa
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
nieźle 😁
podobno udało się na ihone 15 pro ale działa no wolno lądował się 20min
ciekawe jak wyjdzie s24u
jakby Ci się udało daj opis
na pewno to mega ciekawe i jakie możliwości da
strzelba_mk
Pioneer
Opcje
no spróbuję i napewno dam znać, ale potrzebuję kogoś do pomocy próbowałem wiele razy i jeszcze nie wyszło, poradniki z YT też jest działają ale podobno na S24U jest zdatne do użytku
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
ja jestem jeszcze bardziej laikiem w tej dziedzinie, ale myślę że tak sprzed 2 lat może roku na starsze modele może coś się znajdzie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@strzelba_mk, jeśli nie jesteś pewny, że będziesz w stanie to zrobić w pojedynkę, to lepiej nie próbować nawet z najlepszymi poradnikami, można narazić sprzęt na uszkodzenie lub utratę gwarancji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PatrykF
Expert
Opcje

@strzelba_mk Próbuj, jestem ciekaw, aczkolwiek obawiam się, że nie znajdziesz tutaj nikogo równie zapalonego pod kątem tego tematu. Moim zdaniem rezultaty mogą być stosunkowo kiepskie, ze względu na charakterystykę systemu telefonów.

lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Kiedyś był projekt LinuxOnDex. Niestety z czasem został porzucony. Można było sobie zrobić takie maszyny wirtualne
strzelba_mk
Pioneer
Opcje
z tego co wiem utrata gwarancji grozi w wypadku zrootowania lub podobnej bardzo dużej ingerencji w system a w system nie ingeruję tylko w programy ewentualnie ogólnodostępne ustawienia w razie co mam ubezpieczony telefon, kiedyś przy próbie roota na A22 5G zamienił się w cegłę serwis pomógł
0 Like