Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran blokady dodawanie informacji kontaktowych

(Temat utworzony: 23-06-2020 10:16 AM)
6043 Wyświetlenia
Stanley88
Voyager
Opcje

Witam

Jak w temacie - tak z ciekawości pytam... 

Umieściłem: imię i nazwisko, grupę krwi oraz numer telefonu ICE (oczywiście nr inny niż mój :winking-face: ).

Jak sądzicie: za dużo danych, za mało? Korzystacie w ogóle z tej opcji, czy może nie wierzycie, że w przypadku np. zgubienia telefonu ktoś się skontaktuje, zwróci?

29 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stanley88  Witam. 

Ja u siebie również uzupełniłem te dane 🙂

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stanley88, kiedyś czytałem wywiad z ratownikiem medycznym, który wręcz prosił czytelników o to, żeby ustawiać na swoich telefonach podstawowe informacje kontaktowe i zdrowotne. Możliwość dodzwonienia się do osoby wskazanej jako ICE czy możliwość sprawdzenia grupy krwi czy też danych osobowych może w niektórych sytuacjach być kluczowe do podjęcia dalszych działań ratunkowych.

Mimo wszystko do tej pory nie zdecydowałem się na ustawienie takich informacji. Może to najwyższy czas żeby dodać takie informacje do ekranu blokady? Również chętnie poznam opinie pozostałych forumowiczów.

Stanley88
Voyager
Opcje

@mirudo24 : chyba ogladałem ten wywiad w tv, może z tym samym ratownikiem :winking-face: . W każdym razie te dane mam wprowadzone u siebie i swoich bliskich od kilku lat.
Miałem kiedyś taką sytuację: znalazłem telefon, był zabezpieczony PIN. Na ekranie żadnej informacji, żadnego kontaktu. Skontaktowałem się z lokatorami posesji, tuż obok której znalazłem, ale nikt się nie "przyznał". W końcu oddałem telefon na Policję - musiałem tam się udać, straciłem dodakowo czas, trzeba było sporządzić jakiś protokół, podpisać, itd. A gdyby w telefonie była jakaś informacja, jakiś dostępny kontakt może po prostu bym się skontaktował z właścicielem (lub właścicielką :winking-face: ) i załatwił temat "od ręki" - po prostu oddał sprzęt. Dlatego po tym zdarzeniu postanowiłem wypełnić wspomniane dane. 
Przy okazji ustawiłem również kontakty alarmowe (dodatkowo oznaczyłem w nazwach ICE), czyli numery, z którymi może ktoś się połaczyć z mojego telefonu, mimo blokady ekranu.

Stanley88
Voyager
Opcje
Tak jeszcze przy okazji: w jaki sposób powiększyć dane kontaktowe i w ogóle wszystko na ekranie blokady (zegar, itp.)? Bo na moim S10 czcionki jakieś mikre - ja jeszcze jakoś dowidzam, ale obawiam się, że ktoś ze słabszym wzrokiem mógłby nie bardzo.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stanley88, czcionkę można zwiększyć w ustawieniach telefonu, ale niestety nie dotyczy to ekranu Always On Display oraz ekranu blokady. Nie znalazłem opcji, która umożliwiłaby zwiększenie czcionki na tych ekranach.

Przemuś
Pathfinder
Opcje

@Stanley88, opcja Powiększenie ekranu załatwia sprawę ale wtedy powiększa się wszystko - łącznie z grafiką, więc jeśli nie przeszkadza ci taki handicap to jest to jakieś rozwiązanie..

Dobroci
Przem
0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Nie znalazłem opcji, która umożliwiłaby zwiększenie czcionki na tych ekranach.

Właśnie też nie znalazłem, dlatego tu zapytałem... Kiedyś w S9 kolegi widziałem, że miał sporo powiększone na ekranie blokady, a przynajmniej tak mi się wydawało. Niestety z kolegą mam słaby kontakt.  

0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

@Przemuś  napisał(a):

@Stanley88, opcja Powiększenie ekranu załatwia sprawę ale wtedy powiększa się wszystko - łącznie z grafiką, więc jeśli nie przeszkadza ci taki handicap to jest to jakieś rozwiązanie..

OK, dzięki, sprawdzę. Może z tej opcji skorzystal kolega, bo faktycznie miał powiększone chyba wszystko.

0 Like
ozonek
Pioneer
Opcje
Już 2 tydzień szukam w telefonie samsung Galaxy a34 5g gdzie się wpisuje żeby było widać na wyświetlaczu można wpisać nap nazwę telefonu i nie mogę znaleźć może ktoś wie i pomoże 😉😉😉😉😉
0 Like