Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Asystent głosowy Google nie reaguje na komendę ok Google.

(Temat utworzony: 29-07-2021 02:06 PM)
4173 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Mati2606
Explorer
Opcje
Witam mam problem próbuje nauczyć asystenta Google komendy ok Google niestety telefon w ogóle nie reaguje na te komendę podobna sytuacja jest na poprzednim telefonie innego producenta? Podkreślam że mam wadę wymowy? Co mogę zrobić? 
0 Like
33 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati2606  Witam

Przeglądałeś ustawiania Asystenta Google?

Masz zainstalowaną aplikacje Asystent Google?

Mati2606
Explorer
Opcje
A to asystent Google jest chyba wbudowany w telefon po przytrzymaniu przyciskiu home otwiera się asystent posiadam urządzenie Samsung Galaxy A525G Android 11 problem polega na tym że za pierwszym razem udało mi się zapisać swój głos lecz niestety Asystent nie reagował na komendę OK Google usunąłem swój głos I już drugi raz nie mogę za nic go nauczyć swojego głosu mówię OK Google kilkanaście razy żadnej reakcji co ciekawe po ręcznym uruchomieniu asystenta on reaguje na komendę OK Google według l
Mnie jest coś nie tak z aplikacja na moim poprzednim urządzeniu Huawei P20 lite jest dokładnie ta sama przypadłość podkreślam że mam wadę wymowy l dla mnie jest wygodniejsza ręczna obsługa asystenta ale funkcja Voice Małych powinna działać i uczyć swojego głosu?
Bardzo proszę o pomoc?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem występuje na telefonach różnych producentów to podejrzewam, że to problem z poprawnym rozpoznawaniem głosu przez usługę Google. W takim wypadku niewiele będziemy w stanie pomóc na forum. Możesz spróbować wyczyścić dane aplikacji Asystent Google, ale uważam, że błąd należy zgłosić bezpośrednio do Google.

Aby wyczyścić dane aplikacji Asystent Google przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe > Google Assistant > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

majer1
Explorer
Opcje
A czy przyznano uprawnienia do mikrofonu
0 Like
marecki1981
Apprentice
Opcje
Witajcie moim problemem jest "przesadne " reagowanie asystenta na komendy . A dokładniej reaguje na : 
- OK google ( sprawdzałem w pracy, 20 osób powiedziało ok google w tym 3 kobiety, asystent reagował za każdym razem ), czasami reaguje sam na siebie (wystarczy się zapytać jaka jest jego ulubiona piosenka , odpowie że ta ze słowami "ok google" po czym przestaje mówić dalej i czeka aktywny aż mu się coś powie. Oglądam film gdzie ktoś użyje "ok google" asystent automatycznie się uruchamia. 
Już z 16 razy "uczyłem " go swojego głosu a on dalej swoje czyli ma to w d...
- Reaguje także na słowa "ok guguś", " ok huhu"
Problem dotyczy telefonu Samsung s23Ultra
Winniczek
Voyager
Opcje
Spróbuj jeszcze raz nauczyć go modelu swego głosu. Ustawienia> OK Google i Voice Match
marecki1981
Apprentice
Opcje
Robiłem to 16 razy teraz już 17 i nic
PatrykF
Expert
Opcje

@marecki1981 Z urządzeń, które testowałem (A53, A52s i S10e) wszystkie reagują na głos innych ludzi i słowa "ok goguś" i "ok huhu". Obawiam się więc, że nie jest to problem tylko tego jednego urządzenia, a samej aplikacji asystenta od Google. Możliwe więc, że jest to po prostu sposób w jaki ta aplikacja działa. Nie zaszkodzi jednak przesłać raportu o błędach przez Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

niko2115
Explorer
Opcje
Czy wam po aktualizacji też asystent Google nie reaguje na ok google
0 Like