Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Edycja zdjęcia w ruchu

(Temat utworzony: 20-02-2022 10:52 AM)
8494 Wyświetlenia
SynergiaGastro
Journeyman
Opcje

Dzień dobry. 

Galaxy S20 fe 5g.

W galerii zapisują się zdjęcia w ruchu. Po kliknięciu w start mogę je odtworzyć. Przed aktualizacją mogłem oglądać każdą klatkę zdjecia i wybrać najlepszą i zapisać. Teraz mogę tylko obejrzeć ale nie ma możliwości zapisu. Co robić żeby działało zapis bo czasem zdjęcie końcowe jest rozmyte ale klatka wcześniej jest ok.

Proszę o pomoc

Jacek

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
BUCKY29
Navigator
Opcje
Po zrobieniu zdjecia w ruchu gdy naciskasz play/ start zatrzymujesz klatke która ci pasuje i naciskasz ikone po lewej stronie wtedy zdjecie w ruchu zostanie zapisane w folderze nagrane wideoScreenshot_20220220-114743_Gallery_33281_1645354094.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BUCKY29  teraz tak to właśnie wygląda, przesuwamy palcem po podglądzie po odpaleniu filmiku 

Screenshot_20220220-120921_Gallery.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
Rozwiązanie
BUCKY29
Navigator
Opcje
Po zrobieniu zdjecia w ruchu gdy naciskasz play/ start zatrzymujesz klatke która ci pasuje i naciskasz ikone po lewej stronie wtedy zdjecie w ruchu zostanie zapisane w folderze nagrane wideoScreenshot_20220220-114743_Gallery_33281_1645354094.jpg
0 Like
SynergiaGastro
Journeyman
Opcje
Dzięki za pomoc
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BUCKY29  teraz tak to właśnie wygląda, przesuwamy palcem po podglądzie po odpaleniu filmiku 

Screenshot_20220220-120921_Gallery.jpg

SynergiaGastro
Journeyman
Opcje
Dzieki
0 Like
hekate87
Journeyman
Opcje
Hej wszystkim!
W aparacie mam zaznaczoną opcję "zdjęcie w ruchu " - gdy odtwarzam w galerii zdjęcia w ruchu tak zwany klip,zdjęcia są bardzo ładnej jakości, wyraźne itd, Natomiast po zakończeniu wyświetlania klipu zdjęcie "końcowe" staje się tak jakby wypłowiałe i matowe. Z czego to wynika ? czy sa tu zastosowane jakieś automatyczne filtry? da się to wyłączyć? 
Zostawiam zdjęcie porównanie- zdjęcie po lewo to zdjęcie jakie ostatecznie zapisuje się w galerii, według mnie dużo mniej ostre, inny balans cienia, inne zabarwienie , szczegóły itp.Szczerze to bardziej podobają mi się te odtwarzane ujęcia w klipie😞

Moje drugie pytanie to zapisywanie ujęć ze zdjęć w ruchu - jakiej jakości są przechwycone obrazy? tak dobrej jak oryginalna? Jeśli nie, to czy można to obejść żeby przechwycone obrazy miały lepszą jakość?
Dziękuję 
Telefon Samsung galaxy s20 fe 
P.s.w załączniku zdjęcie

image

MichałJ
Expert
Opcje

@hekate87 Hej, czy problem występuję w każdych warunkach oświetleniowych? Jeśli nie, to spróbuj wyczyścić dane aplikacji Aparat, zresetować ustawienia aparatu oraz miękki reset telefonu:

1. Reset ustawień

Aparat -> Ustawienia (koło zębate) -> Zeruj ustawienia.

2. Czyszczenie danych

Ustawienia -> Aplikacje -> Aparat -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

3. Miękki reset

Przytrzymaj klawisz ściszania i zasilania jednocześnie przez ok. 15 sekund do momentu, aż telefon się wyłączy, po chwili sam się uruchomi, spokojnie, ten reset jest bezpieczny i nie usuwa żadnych danych z urządzenia.

Michal_Wu
Pathfinder
Opcje
To ja mam jeszcze takie pytanie odnośnie do robienia zdjęć kiedyś w S10 obecnie s22 które posiadam.
Dawniej gdy robiło zdjęcia w ruchu to szło z nich zrobić gifa, teraz już tej opcji nie ma? A w s22 w ogóle nie robi mi zdjęć w ruchu - to norma?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Michal_Wu Aby dało się włączyć zdjęcia w ruchu, trzeba wyłączyć najwyższą rozdzielczość i robić je przykładowo w formacie 3:4. Funkcja "zdjęcia w ruchu" to ten kwadracik ze strzałką na ekranie aparatu - druga ikona od prawej strony.

Co do gif'ów - robimy je w następujący sposób:

Galeria > otwórz wcześniej wykonane zdjęcie w ruchu > wybierz " Wyś. zdjęcie w ruchu > 3 kropki w prawym dolnym rogu > Eksportuj > Gif

Michal_Wu
Pathfinder
Opcje
Dziękuję przede wszystkim za te gify. Kiedyś było to na wierzchu teraz to ukryli, Dobrze że tylko ukryli, bo myślałem że całkiem usunęli, a lubię tę funkcję.