Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne wyświetlanie informacji o zajmowanej przez aplikacje pamięci w telefonie

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
78 Wyświetlenia
K112
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,
Zauważyłam w ustawieniach pamięci wszystkich aplikacji (ustawienia - aplikacje - w opcjach danej aplikacji informacja o jej pamięci), że niektóre zainstalowane na moim telefonie aplikacje takie jak: KONTAKTY, POGODA, SAMSUNG PASS, MÓJ SEJF, GALAXY THEMES, USŁUGA ŁĄCZE DO WINDOWS, AR DOODLE, IK. EMOJI AR - nie określają zajmowaną przez siebie ilość pamięci w telefonie, tak jak reszta pozostałych zainstalowanych aplikacji.

U mnie w telefonie w opcjach pamięci poszczególnej aplikacji są 4 informacje o tym:
1. ile zajmuje pamięci sama tylko aplikacja,
2. ile danych pamięci posiada ta poszczególna aplikacja,
3. ile posiada pamięci cache ta poszczególna aplikacja oraz
4. ile łącznie ta aplikacja zajmuje pamięci.

Tamte wyżej przeze mnie wypisane aplikacje w pierwszej z tych informacji pokazują ciągle tą samą ilość czyli 0 kB. Pozostałe 3 informacje, czyli: Dane, Pamięć Cache i Łącznie są zmienne i powyżej 0 kB.

Tym samym wychodzi na to, że tamte aplikacje zajmują 0 kB pamięci w telefonie, a pomimo tego wytwarzają i posiadają dane, czy też pamięć cache. Te wszystkie dane i pamięć cache tamtych aplikacjach są łącznie podsumowane w 4 informacji Łącznie.
Natomiast w wszystkich innych aplikacjach jest normalnie - a więc jest informacja o tym ile zajmuje ilości pamięci sama ta zainstalowana aplikacja oraz ewentualnie dane i pamięć cache która są powiązane z tą aplikacją jeżeli ta aplikacja jest przeze mnie używana + w 4 informacji Łącznie są te 3 informacje poszczególnej aplikacji razem podsumowane.

Oprogramowanie w moim telefonie jest aktualne i wszystkie te aplikacje mają aktualne aktualizacje. Są to aplikacje fabryczne w telefonie, czyli nie instalowane przeze mnie. Większość z tych aplikacji używam i je włączam np. Kontakty, Pogoda. Nie używałam i nie korzystałam wcale np. z Łącza do Windows, ani z Usługi łącza do Windows.

Dlatego mam prośbę do Was o informacje i odpisanie:
1. Dlaczego nie ma u mnie w tych poszczególnych aplikacjach wyświetlonej informacji o tym ile zajmuje ilości pamięci sama ta zainstalowana konkretna aplikacja (czyli ta 1 z tych 4 informacji o których pisałam wyżej) i od czego to zależy lub może zależeć?
2. Czy to jest normalne, że takie aplikacje fabryczne jak np. Kontakty, Pogoda nie posiadają tej pierwszej informacji o samej ilości pamięci zajmowanej przez te aplikacje w telefonie, a pomimo tego wytwarzają i posiadają dane oraz pamięć cache (czyli tą 2 i 3 informacje w pamięci aplikacji)?
3. Czy również u Was tak jest, że któraś z zainstalowanych aplikacji w telefonie nie posiada tej pierwszej informacji o samej ilości pamięci tej danej aplikacji?
4. Czy należy lub można z tym coś zrobić aby ta informacja była wyświetlona?

Proszę o dokładną odpowiedź na moje wszystkie pytania osoby która się na tym zna i posiada wiedzę na ten temat lub kilka odpowiedzi przez osoby wraz z swoimi sugestiami i sprawdzeniem przez te osoby czy coś takiego jest również w przypadku którejś z zainstalowanych u nich w telefonie aplikacji.

0 Like
4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@K112 

1. To błąd. Wydaje mi się, że musisz nadać zezwolenia na dostęp do zużycia aplikacji, która zajmuje się weryfikowaniem wielkości plików.

2. Nie. Powinny mieć informacje o swoim rozmiarze.
3. Obecnie nie, chociaż spotkałem się już z tym kilkukrotnie. Nigdy jednak nie wpływało to na działanie sprzętu, więc po prostu to ignorowałem.

4. Spróbuj nadać aplikacji monitorującej system dostęp do informacji o zużyciu:

Ustawienia > 3 kropki u góry po prawej stronie > Dostęp specjalny > Dostęp do danych o użyciu > Cyfrowy dobrostan.

K112
Journeyman
Opcje

Dziękuję za informację i odpowiedź.

Jeżeli chodzi o dostęp do informacji o użyciu przez aplikacje Cyfrowy dobrostan - to ta aplikacja u mnie w telefonie miała i ma włączone to uprawnienie, więc to nie jest ta przyczyna tego o czym pisałam, musi to być coś innego.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@K112 Rozumiem. Możesz jeszcze spróbować sprawdzić czy będziesz miała możliwość zaktualizowania tych aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje > Aplikacja > Szczegóły aplikacji w sklepie.

Mimo wszystko, o ile nie masz innych problemów z urządzeniem, możesz to po prostu zignorować. Tak jak mówiłem - spotkałem się już z tym problemem na innych urządzeniach, ale nigdy nie powodowało żadnych błędów, które byłbym w stanie zauważyć.

Oczywiście możesz próbować wykonać jakieś resety, żeby spróbować to naprawić, ale nie gwarantuję, że to faktycznie rozwiązać problem.

Wipe cache:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Reset wszyskich ustawień (bez resetu danych)
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

K112
Journeyman
Opcje

Dziękuję za informację i odpowiedź.

Wszystkie te aplikacje są aktualne, podobnie oprogramowanie w telefonie.

Co do resetu wszystkich ustawień to zapewne wykonam je w najbliższym czasie, gdy nic już innego nie wymyślę co można zrobić, a o efektach tego resetu poinformuję później tutaj.

0 Like