04-06-2022 04:28 PM
Użytkuje telefon mniej więcej od połowy kwietnia, aktualizuje za bieżąco. Problem oprócz połączeń o których pisałem w innym temacie (tel poszedł do serwisu, czekali na aktualizacje i wrocil) ma też problem z aplikacjami np youtube, poczta Interia. Wiem, że to zewnętrzne apki, ale na czas serwisu używałem poczciwego s10e i tam brak takich problemów. No i tak nie zależnie czy WiFi czy lte czy 5g zalaczam youtuba i wyświetlają mi się tytuły filmów ale brak obrazków, samo działanie youtuba też raz działa raz nie działa i filmy laduja/uruchamiają np po przewijaniu bardzo dlugo. Podobnie z aplikacja do poczty Interia włączał i zero maili i tak do ponownego uruchomienia aplikacji...
04-06-2022 06:07 PM
@Pioch, rozumiem, że tak się dzieje po powrocie z serwisu?
Może po wgraniu oprogramowania przez serwis przy pierwszym uruchomieniu coś błędnie zatrybiło. Wtedy pomoże Wipe Cache Partition i Repair Apps: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
04-06-2022 09:14 PM
Może, wiesz telefon po formacie, wraca z serwisu więc jest czyściutki jak łza...poza tym takie akcje S22 robi mi ciągle przed wizytą, po wizycie...
04-06-2022 09:15 PM
No i tych formatów robiłem już tyle, że to staje się nudne. Jak wspominałem używam praktycznie każdej generacji S od chyba 7 i nigdy nigdy nie miałem takich akcji..
05-06-2022 04:56 PM
@Pioch, doczytaj uważnie, co napisałem, wgranie od nowa oprogramowania nie wyklucza tego, że po pierwszym uruchomieniu coś nie zatrybi jak należy. Ale, patrząc na fakt, że za dużo się dzieje z Twoim telefonem, ja bym oddał go raz jeszcze do serwisu.
05-06-2022 08:55 PM — edytowano 05-06-2022 08:57 PM
06-06-2022 09:02 AM
Dla pewności wykonaj jeszcze zabieg repair apps, ale obawiam się, że konieczna będzie ponowna wizyta w punkcie serwisowym.