Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostęp do kontaktów dla BLIK

(Temat utworzony: 23-03-2023 12:10 PM)
5088 Wyświetlenia
Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

Dzień dobry, mam mały problem z moim samsung galaxy a13. PO zmianie telefonu z Samsung galaxy A40 mam problem z aplikacja blik banku PEKAO SA. Po zainstalowaniu aplikacji bankowej jak chce zezwolić aplikacji na dostęp do kontaktów to w momencie naciśnięcia zezwól, pojawia sie ekran główny telefonu.  Po zalogowaniu się do aplikacji i próbie zrobienia przelewu blik, kontakty nie podciągają się. Aplikacja ma nadany dostęp do kontaktów. 

Wszystkie kontakty które mam, sa zapisywane na koncie google, brakuje mi pomysłó co może być nie tak. Dodam ze znajomy ma taki sam telefon, te sama aplikacje banku i u niego działa bez problemów. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

ok, po przywróceniu ustawień fabrycznych, wszystko działa. zamykamy temat, dziekuje za pomoc. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek spróbuj ponownie zainstalować aplikację banku.

0 Like
Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

Witam, już to kilkakrotnie robiłem, nic to nie zmieniło.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Mam ten sam telefon i ten sam bank. Czy usunął Pan telefon A13 z urządzeń zaufanych w aplikacji bankowej? Dodam że kontakty mam zapisane w pamięci telefonu.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zatem wyczyścić preferencje aplikacji. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji. Dodatkowo wykonaj zabieg repair apps. Czynność nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg repair apps?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

Niestety, nadal ten sam problem. Kiedy aplikacja prosi o zezwolenie na dostęp do kontaktów, po nacisnięciu opcji zezwól wyrzuca z aplikacji do ekranu głównego telefonu

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A czy jak przeniesie Pan kontakty z konta Google na telefon, lub kartę SIM też ten problem występuje?
0 Like
Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

Tak, problem nadal wystepuje 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_gKYXY3d, czy przywracałeś kopię z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Members_gKYXY3d
Journeyman
Opcje

Tak jak pisałem, na poprzednim telefonie wszystko działało bez problemu. Aplikacja innego banku nie ma tego problemu. 

0 Like