Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dodałanie sposobu płatności "Płatność u operatora Play" za usługi w sklepie Google Play

(Temat utworzony: 06-05-2023 01:52 PM)
1841 Wyświetlenia
Pawel1985
First Poster
Opcje

Witam czy ktoś może mi powiedzieć od dlaczego czasu nie mogę dodać operatora play do płatności google play za usługi cały czas dostaje takie sms

image
0 Like
Pawel1985
First Poster
Opcje
Tak dodałem płatność kartą bez problemu 😉
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Pawel1985, posiadasz Play na kartę czy abonament? Również jestem w Play, spróbowałem dodać tę metodę płatności i u mnie wyskoczył błąd z dopiskiem: "Przepraszamy — usługa niedostępna dla Twojej taryfy. Skorzystaj z telefonu na abonament" i dalej kod błędu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Pawel1985
First Poster
Opcje
Abonament
0 Like
Pawel1985
First Poster
Opcje
Wcześniej miałem kartę fizyczna ale zmieniłem na Esim i od tego momentu występuje błąd
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Pawel1985, to można zerknąć do ustawień konta Google, może zostały stare metody płatności, które powodują błąd? Ja kiedyś miałem tak, że grzebałem w ustawieniach konta Google i odkryłem, że mam dodane 3 stare, od lat nieużywane metody płatności.

Dodatkowo możemy spróbować klasyki, czyli Wipe Cache Partition oraz Repair Apps: https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

I jeszcze można usunąć i na nowo zarejestrować eSIM.

Daj znać, jak tego wszystkiego spróbujesz i wszystko sprawdzisz.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Pawel1985
First Poster
Opcje
Wszystkie płatności usunolem
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Pawel1985, sprawdź pozostałe dwa punkty z mojej poprzedniej wiadomości.

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
kpawel14
Pathfinder
Opcje
A te SMS-y przychodzą odrazu jak chcesz dodać płatność/zapłacić za coś? Też mam Play i czasami korzystam z płatności za usługi Google Play. Też dostawałem takie SMS-y ale nie wpadłem na to że, to może być powiązane z płatnościami w Google. W sumie te SMS-y przychodziły z tego co pamiętam kiedy nie robiłem żadnych zmian na koncie Google
0 Like
kpawel14
Pathfinder
Opcje
Z 3 tygodnie temu Też miałem taki sam problem ale pomogła zmiana metody płatności i z powrotem powrót do płatności z Play
0 Like
Pawel1985
First Poster
Opcje
U mnie nic nie działa
0 Like