Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy One UI 5.0 przyniesie nowy i przydatny widżet stanu naładowania baterii?

(Temat utworzony: 17-10-2022 07:57 AM)
1890 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Samsung wydał już cztery wersje beta One UI 5.0, nakładki opartej na  Android 13. I jak już wiemy, w wydaniach beta nie ujawniono wszystkich nowych funkcji. Po części stało się to podczas SDC 2022. Jeżeli oglądaliście, to może udało się Wam zauważyć ujawnione po raz pierwszy niektóre funkcje, np. Bixby Text Call, czy Galaxy Quick Pair. Ciekawym jest to, że była jeszcze jedna funkcja, która również nie pojawiła się jeszcze w wydaniach beta nowego One UI.

widżety.gif

Podczas wydarzenia Samsung prezentował na ekranie różne widżety One UI 5.0. Wśród tych widżetów pojawił się widżet baterii, który nie występował jeszcze, czy to na smartfonach, czy też tabletach Galaxy. Jak widać na poniższym obrazku, widżet wyświetla aktualny poziom naładowania baterii smartfona oraz podłączonych akcesoriów, w tym smartwatcha, słuchawek bezprzewodowych oraz rysika S Pen.

widżety.png

Z zaprezentowanych grafik można wywnioskować, że istnieją dwie wersje widżetu: 4×1 i 4×2. Sprawdziłem oczywiście ustawienia widżetów, ale niestety pokazane na SDC 2022 widżety nie są dostępne w obecnie udostępnionej wersji oprogramowania beta. Nadal aby sprawdzić poziom naładowania baterii słuchawek lub smartwatcha, należy np. otworzyć aplikację Galaxy Wearable. Co myślicie o tym widżecie. Dla mnie super. Jeden widżet z zestawem wskaźników dla poszczególnych urządzeń. Jedno spojrzenie i wszystko wiadomo.

Napiszcie co o tym sądzicie. Czy tak jak ja uważacie, że widżet przydatny i czy powinien znaleźć się w oficjalnym wydaniu  One UI 5.0 Samsunga?

źródło: www.watchfaces.art

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
30 Odpowiedzi
Calme
Explorer
Opcje
jak w temacie, wiem że zarówno poziom baterii Butsów i Watcha4 znajdę w aplikacji Samsunga, ale o ile do słuchawek jest jakiś widget (kiepski) to nie ma takiego dla zegarka

poleci ktoś jakąś aplikacje, która ma widget z poziomem baterii wszystkich urządzeń BT?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Cześć
Oprócz widzetow dla słuchawek nie znalazłem nic dla zegarka

TenTaki
Helping Hand
Opcje
Smart Things pokazuje stan baterii lecz widgetu brak.
Wcześniej widać było stan po opuszczeniu górnej belki, a teraz trzeba jeszcze dodatkowo klikać Sterowanie urządzeniami.Screenshot_20220207-082551_Samsung Members.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Pozwolę sobie dodać link do konferencji, na której była mowa o tych widgetach 😉. Może kogoś zainteresuje 😉 😃

[SDC22] What's new in One UI 5

https://youtu.be/T3jPcTU5cZo
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Super to wygląda fajnie jak by to zrobili :winking-face:
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jak dla mnie bomba. Czekamy 🙏

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Heniekok
Pathfinder
Opcje
Wyglada super i bedzie na 100 proc przydatne tylko aby widget nie zżerał baterii
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Ja go chce! 👌🏼
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje
Jest taki widget systemowy, a nawet dwa w One UI 5.1
0 Like