Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Czy mogę mieć tylko e-mail do odzyskiwania konta Samsung, bez numeru telefonu?

(Temat utworzony: 28-09-2023 01:21 PM)
632 Wyświetlenia
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Tytuł. 

Numery telefonu są niebezpieczne (w mojej opinii), chciałbym mieć tylko e-mail.
19 Odpowiedzi
ELM0
Helping Hand
Opcje
Można. W ustawieniach można usunąć numer telefonuScreenshot_20230926_203743_Samsung Members.jpg
0 Like
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Każe mi dodać inny, nie mogę go poprostu usunąć
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje
Czyli niestety się nie da. Albo kupujesz jakas kartę i sobie dodajesz ten numer po weryfikacji kodem
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale czemu jesteśmy zmuszani do podawania danych których nie chcemy i tak samo dlaczego zmusza się nas na siłę do weryfikacji dwuetapowej ?. Decyzja powinna należeć do użytkownika. Google jakoś nie potrzebuje numeru telefonu do konta jak samsung. I po co weryfikacja dwuetapowa w takim czymś to nie konto bankowe tu nie ma co zabezpieczać aż tak.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale ja wiem czym jest, tylko czemu jak zawsze coś musi być na siłę. ?
To użytkownik powinien decydować .
I dlaczego samsung od razu nie wiem jakim sposobem sobie wziął mój numer telefonu. Bo ja konta samsung nie muszę mieć żeby robić sobie np aktualizacje aplikacji.
Tak mocne zabezpieczenia w tym przypadku są zbędne moim zdaniem. Konto samsung to jak Google pobrać sobie aplikacje itp itd. Google nie potrzebuje numeru i jest ok.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek, weryfikacja dwuetapowa to już niemal standard obecnie. Według Ciebie bezpieczeństwo jest zbędne. Firma Samsung jak i wiele innych dużych firm z sektora IT posiada odmienne zdanie. W odnośniku, który podałem wcześniej, znajduje się odpowiedź na pytanie "Dlaczego potrzebuję weryfikacji dwuetapowej?".

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale mi ciągle chodzi o to że to użytkownik powinien decydować czy chce dodatkowego zabezpieczenia czy nie . Może mi wystarczy zwykle jedno hasło i nie potrzebuje podwójnych czy potrójnych zabezpieczen. Po drugie jak ktoś zdobedzie hasło to i tak zrobi swoje nic ta weryfikacja nie da przecież jak ktoś obcy zna hasło. Po trzecie czemu musi być na numer telefonu można zrobić na inny mail np. Już za dużo I tak wszędzie naszych danych idzie.

Ja nie mówię że to jest źle czy ze nie potrzebne są takie zagezpieczenia ale nic na siłę i nie wszędzie. Już na zwykłych forach w internecie utrudniają bo nie można zwykłego hasła wymyslec tylko kombinować trzeba. I po co to pytam ? Czy jak ktoś pozna nasze hasło do jakiegoś forum to co poczyta o co pytałem i co mu to da ? Nic mu to nie da dla takich osób to są nic nieznaczace rzeczy.

Może jak jeszcze niektórzy gdzieś podają dane ważne czy nie wiem dają np googlowi czy samsungowi dostęp do haseł z innych aplikacji czy stron żeby sami nie musieli pamiętać. Ale w innym przypadku to jest zbędne aż tak mocne zabezpieczenie do konta samsunga czy google . Bo jak pisałem to tylko konto do pobierania aplikacji nic poza tym jak dla mnie np. I można się obejść bez tego. A można i założyć k9lejne takie konto na innego maila żadna to różnica.
0 Like