Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czat Google w wiadomościach

(Temat utworzony: 29-04-2021 01:21 AM)
1180 Wyświetlenia
Jackobsson
First Poster
Opcje
Witam, 
Po najnowszej aktualizacji w aplikacji samsung wiadomości dostałem możliwość aktywacji czatu Google ale zamiast opcji "zgadzam się" omyłkowo wybrałem "Używaj bez funkcji czatu". Teraz cały czas jest widoczne N w ustawieniach wiadomości ale kiedy klikam na opcje ustawienia czatu nic się nie dzieje. Wyczyszczenie pamięci ani danych aplikacji nie pomogło. Jak mogę teraz włączyć funkcję czatu Google w aplikacji wiadomości na Samsungu S8+ ?
0 Like
5 Odpowiedzi
TomyTu878
First Poster
Opcje
W S21 Ultra zrobiłem podobnie. Po jakimś czasie i kilku wyłączeniach tel N zniknęło i mogę wejść w Wiadomościach do ich ustawień i zarejestrować się w ustawieniach czatu.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Jackobsson 

Zapoznaj się z tym.

[Poradnik] Czat RCS w aplikacji Wiadomości Samsung

https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-czat-rcs-w-aplikacji-wiadomości-sam... 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zainstalować aplikację Wiadomości od Google i tam zarejestruj się do czatu. Następnie odinstaluj aplikację od Google i spróbuj skonfigurować czat w aplikacji od firmy Samsung. Zerknij również do odnośnika podanego przez @Kacper2.

Rogal
Explorer
Opcje
Witajcie, a co w przypadku dual SIM? Czy należy rejestrować czat dla obu numerów? Generalnie już mnie nudzi te rejestrowanie. W kółko to samo 🤷🤷
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Każdy numer musi zostać zarejestrowany w usłudze więc podejrzewam, że w przypadku Dual SIM należy przeprowadzić rejestrację dla obu numerów.

0 Like